Simsek: Borgmesteren mangler mod

Venstres Bünyamin Simsek ønsker at finansiere en ny lufthavn med private midler

01:36

Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance er ikke klar til helt at skrinlægge lufthavnsplanerne på trods af, at en lufthavn ved Thomasminde støttet af offentlige midler blev dumpet af borgmesteren i går.

Partierne håber i en fælles udtalelse, at byrådet fastholder den politiske opbakning til en ny lufthavn på stedet, og at etableringsarbejdet placeres i privat regi. 

Læs også Ny lufthavn ved Thomasminde droppes

- Vi ønsker at efterleve et behov, som erhvervslivet i Aarhus har rejst, om at de ønsker en international lufthavn i Aarhus, der kan betjene dem. Og man kan jo konkludere, at borgmesteren er bedst i medvind, og så snart der er lidt modvind opgiver man og smider håndklædet i ringen, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for børn og unge og medlem af byrådet i Aarhus. 

02:40

Der var også steder, hvor nyheden blev modtaget med stor jubel

Luk video

Han mener ikke, at projektet er dødt – blot finansieringen.

- Den model, man har fået nej til, er jo med offentlig finansiering, og derfor handler det jo om, at man skal fjerne den offentlige finansiering og gå efter at få en hundrede procent privat finansieret lufthavn. De private investorer, som mange har efterspurgt, kommer først på banen hvis der er stabilitet på den politiske linje, og hvis man har en borgmester, der ikke ryster på hånden, og det har vi ikke i Aarhus Byråd, siger Bünyamin Simsek. 

Læs også Ærgerlig Bundsgaard: Vi har stadig et uløst problem

Ifølge Simsek kommer investorerne altså ikke, så længe usikkerheden og uenigheden om lufthavnsspørgsmålet hersker i byrådssalen.

- Det er lige meget, om vi skal bygge et højhus i Aarhus eller en ny lufthavn. Investorer kommer på banen, når der er politisk vilje og et flertal, der har truffet en beslutning. De vil ikke ud og slås med de politiske partier og lægge navn til et projekt, der måske ikke realiseres. Og det er det, der er udfordringen i Aarhus, fordi borgmesteren ikke har viljen og modet til at gennemføre det behov, erhvervslivet efterspørger, siger Bünyamin Simsek. 

Se mere i videoen øverst i artiklen.