Samsøfærge forsinkes igen

Indsættelsen er udskudt på ubestemt tid

Den nye samsøfærge bliver endnu en gang forsinket - denne gang på ubestemt tid.

Det skyldes blandt andet, at færgen ikke lever op til de krav, der er i kontrakten mellem Samsø Rederi og værftet i Polen.

- Det er træls, at vi ikke får færgen, men vi har en god afløserfærge, så det skal nok gå. Men vi vil allerhelst have den nye og vise den frem, siger færgedirektør Carsten Kruse fra Samsø Rederi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den nye færge har været igennem et testforløb på seks dage, hvor 80 personer var med til at kontrollere, at alt var som det skulle være.

Men det var det ikke.

Der var en del områder, hvor der var problemer. Specielt når færgen sejlede på gas, viste det sig, at motoren kørte ustabilt og ydede cirka 20-30 procent mindre end det kræves i forhold til kontrakten med værftet.

Se: Samsøfærge forsinket - igen

Nu skal fejlene udbedres, og så er det planen, at færgen skal testes igen i starten af det nye år - formentlig fra den 5. januar.

Samsø Rederi forlænger den nuværende sejlplan for erstatningsfærgen Ane Læsø til den 31. januar. Denne sejlplan vil være gældende selvom den nye færge indsættes på ruten i perioden.

Samsø Kommune overtog den 1. oktober driften af Samsøs vestrute til Hou. Her var det planlagt, at den nye færge skulle begynde at sejle fra 1. november, men gang på gang er leveringen blevet udskudt af værftet i Polen, og nu er der så problemer med selve færgen.

Derfor modtager Samsø Kommune de i kontrakten aftalte dagbøder som kompensation for dette - og det har man gjort siden den 1. oktober.

Samsø Rederi vil melde nyt ud på sin hjemme, når rederiet ved, hvornår den nye færge er klar til brug.