Samsø er den grønneste kommune i regionen

Vedvarende energikilder er in, og især på Samsø er beboerne gode til at vælge energirigtigt

Over en tredjedel af energiforbruget i Region Midtjylland kommer nu fra vedvarende energi. Især på Samsø er den grønne bølge slået igennem.

Kattegat-øen er nemlig ifølge nye tal fra regionen den mest grønne. Her er andelen af vedvarende energi over 70 pct. Randers ligger også i den gode ende, imens Aarhus og Silkeborg er bundskrabere.

- Udviklingen går den rigtige vej, og følger vi kurven, som den har udviklet sig mellem 2007 og 2015, så når vi 50 pct. vedvarende energi i 2025. Men tallene viser også, at det er vigtigt, at vi nu holder momentum, siger formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Midtjylland Poul Erik Christensen (R) i en pressemeddelelse.

Læs også Nyt energi-laboratorium vil gøre en forskel

Det er regionens ambition at nå 50 pct. vedvarende energi i 2025, og her bliver Aarhus og Silkeborg kommuner vigtige at få med på vognen, men også her er der ifølge Region Midtjylland positive tendenser at se.

Begge kommuner har nemlig gennemført store projekter, som får betydning i de næste energiregnskaber. For Silkeborgs vedkommende verdens største solvarmeanlæg, der kom i drift i december og i Aarhus omstilling til biomasse på kraftvarmeværkerne i Studstrup og Lisbjerg.

Læs også Østjyske projekter får del i grønne millioner

- Alle 19 kommuner i regionen gør en indsats på det her område. Men ting som geografi, historie og politisk ambitionsniveau giver naturligt forskellige forudsætninger for, hvor hurtigt omstillingen sker, siger Poul Erik Christensen.

De nyeste tal fra regionen stammer fra 2015.