Salling-fond støtter skole

Million-beløb til stor legeplads

Hermann Salling Fonden rækker nu en hånd til en skole med en skrantende økonomi i Skanderborg.

Det er Morten Børup Skolen, som sammen med Skanderborg Forældre Forening, har søgt om midler til at realisere en legeplads og har fået hele beløbet på 3.750.000 millioner kroner overrakt i dag.

Donationen er sket ved hjælp af Føtex i Skanderborg, og for forældreforeningen er det en glædens dag.

- Vi er selvfølgelig oppe i skyerne. Det betyder alt, siger Jesper Givskov Sørensen, der er formand for Skanderborg Forældre Forening.

Forældreforeningen blev blandt andet dannet, fordi skolen og kommunens økonomi har skrantet de senere. Derfor besluttede en kreds af forældre at gøre noget ad anden vej, og det er nu lykkes.

Mere end bare en legeplads

Den nye legeplads er ikke kun en legeplads i traditionel forstand.

For udover at skulle bruges af skolens børn og af skolefritidsordningen, er det også meningen, at det skal fungere som et samlingspunkt for byens børn i deres fritid.

- Vi har også lagt vægt på, at der skal være faciliteter, så lærerne kan tage børnene med udenfor i en lektion og lave ude-undervisningen. Alt det er gået op i en højere enhed, siger Jesper Givskov Sørensen.

Tilfreds Føtex

Hos Føtex i Skanderborg er de både stolte og glade for at kunne hjælpe med legepladsprojektet på skolen, fortæller varehuschef i Føtex Skanderborg Mark Jeppesen.

- Alle i Skanderborg ved, at skolen gennem de sidste år har manglet nogle gode udendørsfaciliteter. Det får de i den grad nu. Og vi er som en lokal forretning i Skanderborg selvfølgelig utroligt glade for, at det kan lade sig gøre via vores fond, siger føtex-varehuschef Mark Jeppesen.

Også på skolen glæder lederen sig til at få overdraget legepladsen af forældreforeningen.

- Pladsen skal give mange muligheder for fysisk udfoldelse i tilknytning til såvel undervisning som fritidsliv. Fysisk udfoldelse i forbindelse med indlæring er vigtig. Og det er en mulighed, som skolen gennem længere tid har forsøgt at udnytte, men først nu får optimale muligheder for. Det er fantastisk, at det nu efter en stor indsats i forældreforeningen er lykkes at få penge til projektet via Føtex og fonden, siger skoleleder John Møller.