Ry-sag: Byrådet holder tæt - men åbner for spørgsmål

Byrådspolitikere får mulighed for at stille spørgsmål til opsigtsvækkende sag fra Ry

02:06

Byrådet i Skanderborg har onsdag besluttet, at lokalpolitikerne frem til mandag middag kan stille yderligere spørgsmål til redegørelsen vedrørende sagen om en 16-årige elev på Mølleskolen i Ry, der i februar blev overfaldet med en antændt flaske med benzin i.

For byrådets vedkommende afsluttes sagen ved næste ordinære møde om en måned.

Det er herefter op til kommunens børne- og undervisningsudvalg at se på den meget omtalte sag i forhold til kommunens politikker og indsatser. 

01:03

VIDEO: Forældre vil genskabe trygheden i Ry - se indslag her. 

Luk video

Det oplyser Skanderborgs borgmester, Jørgen Gaarde (S).

- Det, der kommer ud af det, er, at vi frem til på mandag giver vores byrådsmedlemmer mulighed for at stille nogle opklarende spørgsmål, siger Jørgen Gaarde til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Generelt var det ikke mange informationer, der sivede fra det lukkede byrådsmøde, men der var bred enighed om, at der havde været en god dialog.

- Jeg synes, vi er kommet langt omkring. Vi har diskuteret mange ting, og jeg synes, vi har haft en god snak derinde. Vi er ikke nødvendigvis enige om alting, men vi snakker jo fint sammen, og vi snakker også fint sammen efterfølgende her, siger Venstres byrådsmedlem Jens Szabo til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Læs også Politiet søger to vidner til benzin-angrebet i Ry

Hos Dansk Folkeparti nikker byrådsmedlem Martin Frausing Poulsen genkendende til den udlægning.

- Det har været en meget åbenhjertig diskussion, og vi har fået en rigtig grundig redegørelse, hvor vi har fået indsigt ned i dybden i forhold til, hvor problematisk det her har været. Der har været en oprigtig og hjertelig snak omkring problemerne, siger han.

Sagen fra Ry er dermed også på programmet til næste byrådsmøde i Skanderborg Kommune, og det er helt i orden, mener Martin Frausing Poulsen. 

Læs også Delte meninger om kommunens håndtering af Ry-sagen

- Den her sag er så stor, at vi bliver nødt til at drage en læren af den, så vi giver den en runde mere. Det fortjener sagen. Den er så vigtig at få en klaring på, så nu tager vi den en gang mere, siger han.

Hør fra de tre politikere i videoen øverst i artiklen.

Ry-sagen kort. 

- 6. februar bliver en 16-årig dreng med afghansk baggrund angrebet af fire jævnaldrende drenge. De fire jævnaldrende kaster en antændt flaske med benzin ud over drengen

- Drengen bliver stærkt forbrændt fra livet og ned

- Den afghanske dreng går knap en kilometer hjem til familiens hus efter angrebet, hvorefter han straks bliver bragt til sygehuset

- Drengen bliver indlagt i kritisk tilstand, men er uden for livsfare

- Fire drenge fra Ry anholdes. De er alle etniske danskere

- De fire drenge bliver varetægtsfængslet i fire uger. De er sigtet efter straffelovens paragraf 245, der omhandler grov vold

- Drengene er i alderen 15-16 år, og grundet deres lave alder opholder de sig nu på lukkede ungdomsinstitutioner

- Skanderborgs borgmester, Jørgen Gaarde (S), bad om en redegørelse af forløbet. Den blev fremlagt den 15. februar. 

- I dag, den 1. marts, gennemgik byrådet i Skanderborg Kommune redegørelsen på et byrådsmøde. 

Kilder: Sydøstjyllands Politi, Skanderborg Kommune og Ritzau