- Rørvig skyder sig selv i foden

Folketingskandidat Thomas Jensen (S) er uenig med sin Silkeborg-kollega Mads Rørvig

Drop snakken om storkredse og fokusér i stedet på de personlige stemmer.

Det er udmeldingen fra folketingskandidat Thomas Jensen (S) fra Silkeborg. Reaktionen kommer i kølvandet på, at Mads Rørvig fra Venstre, som også er opstillet i Silkeborg, i dag har udtrykt utilfredshed med, at Silkeborg hører under Vestjyllands Storkreds.

Mads Rørvigs argumenter er, at Silkeborg orienterer sig mod Østjylland, og derfor har det svært i kampen mod de vestjyske kandidater.

Se også: Politikere: Stem nu lokalt

Den betragtning anser Thomas Jensen som forkert. Han vurderer, at Silkeborg ville få det langt sværere som en del af Østjyllands Storkreds, hvor kommunen skal kæmpe mod for eksempel Aarhus og Randers:

- Han skyder sig selv og Silkeborg i foden. Hvis vi er med i Østjyllands Storkreds, så taber vi til folk i Aarhus, siger Thomas Jensen til tv2oj.dk.

Han fortsætter:

- Jeg er enig i, at Silkeborg er østvendt, men når det kommer til valget, får vi mest ud af at være en del af Vestjyllands Storkreds.

Ifølge Thomas Jensen handler det i langt højere grad om, at få silkeborgenserne til at stemme personligt, hvis Silkeborg fortsat skal repræsenteres i Folketinget.

I dag har Silkeborg fire folketingsmedlemmer, mens det tal for 10 år siden kunne tælles på én finger. Det skyldes, at flere og flere stemmer personligt, lyder forklaringen.

Andelen af personlige stemmer er steget fra 19 procent i 2005 til 38 procent i 2011. I 2005 var Silkeborg en del af Århus Amtskreds og skulle dengang hente stemmer i Østjylland:

Hvis borgerne i Silkeborg fortsætter med at sætte krydset ved et navn frem for et parti, er der gode chancer for, at endnu flere lokale kandidater bliver valgt ind - også ved dette valg:

- Det betyder, at vi måske kan få fem-seks kandidater valgt denne gang, siger Thomas Jensen.