Regionsformand vil have endnu mere østjysk motorvej

Stiller nye krav efter søndagens åbning af Silkeborgmotorvejen

04:39

Kronprins Frederik skal snarest muligt tilbage til Østjylland for at indvie mere motorvej.

Det mener regionsrådsformand Bent Hansen (S), der søndag deltog i den længe ventede åbning af Silkeborgmotorvejen.

Byggeriet af Silkeborgmotorvejen endte med at blive en milliard kroner billigere end budgetteret, og ifølge regionsrådsformanden er det oplagt at anvende pengene til en udvidelse af E45 på hele strækningen mellem Randers og Vejle. 

Læs også VIDEO: Her klipper kronprins Frederik snoren til ny motorvej

Under folkefesten forud for motorvejsindvielsen i Silkeborg fik Bent Hansen blandt andet lejlighed til at tale med transportminister Hans Christian Schmidt (V). Her luftede han forslaget om at lade de ubrugte penge fra Silkeborgmotorvejen gå til at udvide E45 til seks spor.

- Den milliard, der er i overskud her, den er der ingen grund til at tage med til København. Der er god brug for den på E45. Det er både sagt med et glimt i øjet og en vis alvor, sagde Bent Hansen i et direkte interview på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Bent Hansen er østjyderne trætte af at sidde i kø på E45. Dagligt må de leve med massevis af radio-trafikmeldinger om problemerne på den østjyske motorvej. 

Læs også Glad vinder i sportsvogn: Det bliver svært at skulle tilbage i en Up

Derfor er det ifølge Bent Hansen ikke nok, at regeringen i 2025-planen har fundet penge til at udvide E45 mellem Aarhus og Skanderborg.

- Der er jo blokeret hele tide. Det holder ikke i længden. Det gælder ikke kun den første del mellem Aarhus og Skanderborg, for vi skal planlægge videre indenfor de kommende fem-seks-syv år, siger regionsrådsformanden.

- Pengene er sat af i den nye 2025-plan for strækningen mellem Aarhus og Skanderborg. Men det er afgørende, at vi får en samlet plan, så vi får de seks spor nede omkring Vejle og op til Randers.

Se interviewet med Bent Hansen i videoen øverst i artiklen.