VIDEO: Her klipper kronprins Frederik snoren til ny motorvej

Efter mange års tilløb er Silkeborgmotorvejen nu officielt indviet

01:31

Kronprins Frederik sørgede for et drys royalt stjernestøv, da Silkeborgmotorvejen blev indviet søndag eftermiddag.

Kronprinsen havde taget turen til Østjylland for at deltage i folkefesten i forbindelse med den officielle åbning af motorvejen, der blandt andet skærer tværs igennem den nordøstlige del af Silkeborg by.

Forud for indvielsen havde deltagerne i motorvejsåbningen blandt andet haft mulighed for at gå og cykle på den nye vejstrækning. Derudover var der taler og musikalsk underholdning, inden kronprins Frederik kl. 16.30 symbolsk kunne klippe snoren. 

Læs også Glad vinder i sportsvogn: Det bliver svært at skulle tilbage i en Up

Med åbningen af Silkeborgmotorvejen er den sidste del af den i alt 83 kilometer lange motorvejsstrækning mellem Aarhus og Herning indviet.

- Den er en stor ære at kunne deltage i den her flotte begivenhed. Jeg fristes til at sige, at nu kan silkeborgenserne kalde sig for hele mennesker, for nu har I snart en hel motorvej lige ved siden af, hvor I bor. Tillykke med det, sagde kronprinsen i sekunderne inden, at han lod saksen dele det røde bånd i to dele.

Læs også Minister: Motorvej viser at demokratiet virker

Efter åbningen af motorvejen kørte flere hundrede elbiler ud på den nylagte asfalt. Det skete som en del af et rekordforsøg, der går ud på at samle flest mulige elbiler i det, arrangørerne forventer at blive verdens største elbil-parade.

Først sent søndag aften bliver motorvejen åbnet for almindelig trafik.

Se kronprins Frederik klippe snoren til Silkeborgmotorvejen i videoen øverst i artiklen.

TV 2 | ØSTJYLLAND sender søndag eftermiddag direkte fra åbningen af motorvejen. Se udsendelsen LIVE her.