Rabat gav rekord på Samsø færger

Færgerne til de danske øer – blandt andet Samsø – har slået rekorden. Det tilskrives færgerabatten fra 2016

Foto: Færgen

Der er fremgang i passagertallet på færgerne til en række danske øer.

For fjerde år i træk er der således vækst i færgetrafikken til og fra Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland. For tre af de syv færgeruter i landets største ø-rederi, Færgen, er der endda tale om trafikrekorder.

- Vi er vidne til en solstrålehistorie for dansk turisme og ikke mindst for udviklingen i yderområderne i Danmark, siger Lindy Kjøller, rederiets salgs- og marketingchef. 

Læs også Samsø-færgen lytter til samsinger med ny sejlplan

Væksten er mest markant på ruterne Ystad-Rønne, Kalundborg-Samsø og Esbjerg-Fanø.

Rekorden falder sammen med, at de nye, billigere færgetakster uden for højsæsonen slog igennem for alvor sidste år. Fra 1. september 2016 har det været muligt at opnå rabat på færgeture til en række mindre øer.

Trafikvæksten gælder såvel passagerer som personbiler, lastbiler og busser, oplyser Lindy Kjøller.

Læs også Slut med plastikbæreposer på Samsø: Ekspert er skeptisk

Blandt andet færgeruterne til Samsø og Fanø har oplevet større færgetrafik end nogensinde før i 2017, og også Ærø og Læsø nyder godt af rabatordningen.

Det glæder Jakob Ullegård, direktør i Danske Rederier.

- De billigere færgebilletter har haft stor betydning for færgefarten og dermed også erhvervslivet på øerne.

- Det er især turisterhvervet, som har glæde af, at fremdriften med flere og flere passagerer fortsætter. Det tyder på, at det er lykkedes os at forlænge turistsæsonen til gavn for antallet af job på øerne, siger Jakob Ullegård.

Der er for øvrigt stadig liv i drømmene om en passagerfærge fra Samsø til Aarhus. Se hvad talspersonen fra Foreningen Samsø-Aarhus forbindelsen, Tina Kjær, fortalte tilbage i september:

01:15 Luk video