Samsø-færgen lytter til samsinger med ny sejlplan

Rederiet Færgen præsenterer ny sejlplan for ruten mellem Kalundborg og Samsø og har i den forbindelse lyttet til en række ønsker fra samsingerne selv

Den 3. januar 2018 træder en ny sejlplan i kraft for SamsøFærgen, der sejler mellem Kalundborg og Ballen på Samsø. Med den følger en række små og store ændringer. Nogle af dem tager udgangspunkt i input fra samsingerne selv.

- SamsøFærgen er samsingernes vej imellem Sjælland og deres hjem, og derfor skal de selvfølgelig have medbestemmelse over sejltiderne i det omfang, siger Jonny Hansen, terminalchef i rederiet Færgen. 

quote SamsøFærgen er samsingernes vej imellem Sjælland og deres hjem, og derfor skal de selvfølgelig have medbestemmelse over sejltiderne.

Jonny Hansen, terminalchef, Færgen

Det er efter ønske fra samsingerne og Samsø Kommune, at morgenafgangen fra Ballen i den nye sejlplan fremover er flyttet fra kl. 07.00 til kl. 6.45.

Ligeledes er eftermiddagsafgangen fra Ballen i lavsæsonen flyttet fra kl. 16.00 til kl. 15.30. Endeligt er morgenafgangen på søndage i lavsæsonen flyttet fra kl. 07.00 til kl. 7.40.

Også det samlede antal afgange er blevet ændret, idet sejplanen er blevet udvidet i forhold til 2017. Blandt andet sejles der i 2018 seks ture på alle hverdage i efterårsferien.

Ny opbygning i Ballen Havn giver forlænget sejltid

De flere ture til og fra Samsø skal ses i lyset af, at Samsø-færgen har oplevet en større efterspørgsel på ture mellem Kalundborg og Samsø i 2017.

Rutens senest opgjorte trafiktal pr. 30. november, viser at der er fragtet 8,3 procent flere biler mellem Samsø og Kalundborg sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Færgetrafikken mellem Sjælland og Samsø har faktisk aldrig været større. 

Også turens varighed er ændret i den nye sejlplan. Turen mellem Kalundborg og Samsø er nu sat til at vare 80 minutter frem for de før 75 minutter. Det skyldes, at Ballen Havn i 2015 lavede nogle ændringer i havnens opbygning, så overfartstiden for færgen har været 3-4 minutter længere end oprindeligt planlagt.

Denne ændring er allerede taget i brug på ruten.

politi

19-årig sigtet for voldtægt og at have sneget sig til sex

Politi i det vestlige Aarhus

Flere anholdt efter massiv politiaktion i det vestlige Aarhus

DemensCentrum Aarhus

playFlertal kræver mange coronadødsfald på plejehjem undersøgt

Skærmbillede 2021-01-20 kl. 06.53.45

play Majken har lavet sit eget corona-tiltag: - Formålet er at se, hvordan de har det

Vaccine

play Region Midtjylland: Nye vaccinationscentre rulles ud

Smittestop

Ny rapport fra SSI: Hver tredje covid-smittede havde ingen symptomer