Politikere i Ry: Det er ikke normal adfærd

- Der ligger nogle massive problemer bag ved den her gruppes ageren overfor et andet menneske

Mandag blev en 16-årig dreng fra Ry udsat for et voldsomt overfald nær den lokale sportshal.

Her blev den afghanske dreng, der til daglig er elev på Mølleskolen i Ry, angrebet med en brændende flaske med benzin af fire af sine jævnaldrende klassekammerater. Drengen fik alvorlige forbrændinger på 30 procent af kroppen og er stadig indlagt på sygehuset.

Mølleskolen er på opfordring af Skanderborg Kommunes borgmester, Jørgen Gaarde (S), i gang med at udarbejde en redegørelse. Flere politikere i Skanderborg Kommune er rystede over den voldsomme hændelse og bakker derfor op om, at der bliver udarbejdet en redegørelse.

- Når sådan noget kan ske, så er der nogle massive problemer. Det er ikke normal adfærd at kaste med en benzinbombe efter et andet menneske. Der ligger nogle massive problemer bag ved den her gruppes ageren overfor et andet menneske, siger Birthe M. Andersen (V), byrådsmedlem, Skanderborg Kommune

Mølleskolen i Ry, hvor den afghanske dreng gik. Mandag blev han overfaldet af fire klassekammerater med en brændende flaske med benzin.
Mølleskolen i Ry, hvor den afghanske dreng gik. Mandag blev han overfaldet af fire klassekammerater med en brændende flaske med benzin.

Redegørelsen er formentlig klar i næste uge.

- Vi skal finde ud af, hvad der er sket, og hvad myndigheder og skole har foretaget sig. Det skal vi have klarlagt, siger Jørgen Gaarde (S), borgmester, Skanderborg Kommune.

Han understreger, at selve hændelsen er en politisag og at redegørelsen ikke skal bruges til at pege fingre af forskellige myndigheder.

- Det, der optager mig som politiker, er, hvad der er sket op til. Var der signaler på ting, som vores skoler og SSP skulle have reageret på, Peder Porse (V), byrådsmedlem, Skanderborg Kommune.

Øverst i artiklen kan du se politikerne i Skanderborg Kommunes reaktioner på den voldsomme hændelse.

Hans Frost og Tom Kronbo - F.A.K bokseklub fylder 100 år

playLegendarisk bokseklub fylder 100 år – fejrer det ved at vække fortiden til live

20190122-155819-5-1920x1281we

play Hundredevis af tomme fustager hos bryghus: - Det er jo ikke sjovt

Flyvestation Karup

Aarhusianer dømt for at bestikke forsvarsansat

Retten i Randers

Rumænsk mand idømt fem års fængsel for hjemmerøveri mod ældre kvinde

Dagli'Brugsen

play Sur smiley gør ondt: Ny brugsuddeler starter med at rydde op

Her krammer Anika og Marijana, som har hjulpet med at samle penge ind

Godt nyt om indsamlingen til Anika: De tæller millionerne