Politikere i Ry: Det er ikke normal adfærd

- Der ligger nogle massive problemer bag ved den her gruppes ageren overfor et andet menneske

01:38

Mandag blev en 16-årig dreng fra Ry udsat for et voldsomt overfald nær den lokale sportshal.

Her blev den afghanske dreng, der til daglig er elev på Mølleskolen i Ry, angrebet med en brændende flaske med benzin af fire af sine jævnaldrende klassekammerater. Drengen fik alvorlige forbrændinger på 30 procent af kroppen og er stadig indlagt på sygehuset.

Læs også Storebror til offer for benzin-angreb: Han er blevet mobbet længe

Mølleskolen er på opfordring af Skanderborg Kommunes borgmester, Jørgen Gaarde (S), i gang med at udarbejde en redegørelse. Flere politikere i Skanderborg Kommune er rystede over den voldsomme hændelse og bakker derfor op om, at der bliver udarbejdet en redegørelse.

- Når sådan noget kan ske, så er der nogle massive problemer. Det er ikke normal adfærd at kaste med en benzinbombe efter et andet menneske. Der ligger nogle massive problemer bag ved den her gruppes ageren overfor et andet menneske, siger Birthe M. Andersen (V), byrådsmedlem, Skanderborg Kommune

Mølleskolen i Ry, hvor den afghanske dreng gik. Mandag blev han overfaldet af fire klassekammerater med en brændende flaske med benzin.

Redegørelsen er formentlig klar i næste uge.

- Vi skal finde ud af, hvad der er sket, og hvad myndigheder og skole har foretaget sig. Det skal vi have klarlagt, siger Jørgen Gaarde (S), borgmester, Skanderborg Kommune.

Læs også Brandoffer fra Ry har tidligere været udsat for vold

Han understreger, at selve hændelsen er en politisag og at redegørelsen ikke skal bruges til at pege fingre af forskellige myndigheder.

- Det, der optager mig som politiker, er, hvad der er sket op til. Var der signaler på ting, som vores skoler og SSP skulle have reageret på, Peder Porse (V), byrådsmedlem, Skanderborg Kommune.

Øverst i artiklen kan du se politikerne i Skanderborg Kommunes reaktioner på den voldsomme hændelse.