Politiker undrer sig over placering af stærekasser

Stærekasser er på vej til at erstatte fotovogne på udvalgte strækninger over hele landet. I Horsens forstår man ikke helt placeringerne

01:08

Fartbøder og trafiksikkerhed har alle dage optaget danskerne, og i dag kom så nyheden, at stærekasser kan være på vej op på fire veje i Aarhus og to i Horsens. I sidstnævnte undrer en lokalpolitiker sig over valget af Bjerrevej/Bollervej og Niels Gyldings Gade.

- Den største udfordring på Niels Gyldings Gade er, at folk holder i kø – det er ikke for høj hastighed. Det virker til, at der ikke har været kommunikation mellem Vejdirektoratet og vores forvaltning, for så er jeg sikker på, at de ville have udpeget et andet sted, siger viceborgmester i Horsens, Martin Ravn (V), til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Seks østjyske veje i spil: Her kan der komme stærekasser op

Det er transportminister Ole Birk Olesen (LA), der har foreslået opsætningen af stærekasserne, og i et samarbejde mellem Rigspolitiet og Vejdirektoratet skal de strækninger, hvor det giver mening med stærekasser, udpeges. Martin Ravn kan sagtens se fornuften i dem frem for fotovogne.

- Stærekasser kan placeres permanent på et sted med trafikale udfordringer. Det kunne være ved en skole eller et farligt kryds. Og så skal der skiltes med dem, så folk ved, de risikerer at blive fotograferet. Så sætter de hastigheden ned, og trafiksikkerheden øges, siger Martin Ravn.

 

Ministeren henviser i begrundelsen for stærekasserne til en rapport, der peger på positive erfaringer i andre lande.

- I tilrettelæggelsen af pilotprojektet vil vi have fokus på, at stærekasserne opstilles der, hvor der erfaringsmæssigt sker flest ulykker, og hvor den forebyggende effekt af stærekasserne derfor må forventes at være allerstørst, siger Ole Birk Olesen.

I første omgang er det et pilotprojekt, hvor 20 ud af 100 fotovogne byttes ud med stærekasser. Men går det efter planen, vil flere stærekasser komme i spil.  

02:09

Her uddyber transportministeren forslaget om stærekasser. 

Luk video