Politiet: Ingen kommentarer til Yahya Hassans beskyldninger

Østjyllands Politi vil ikke kommentere på angrebet fra digteren Yahya Hassan, som mener, at han bliver forfulgt af ordensmagten

Tirsdag var en turbulent dag for den aarhusianske digter og debattør Yahya Hassan, der nåede både at blive tilbageholdt af politiet og senere ekskluderet fra sit parti, Nationalpartiet. Han blev anholdt af Østjyllands Politi for en påstået narkokørsel, og før det fandt en biljagt sted i det nordlige Aarhus.

Den behandling reagerede digteren meget kraftigt på i et interview med TV 2 | ØSTJYLLAND senere tirsdag aften.

Yahya Hassan: Jeg bliver forfulgt af Østjyllands Politi

- Det er ren frihedsberøvelse, tortur og chikane. Jeg har fire politiklagesager kørende mod Østjyllands Politi - der er aldrig problemer med andre politikredse. Jeg bliver forfulgt af en bestemt enhed i Aarhus, sagde Yahya Hassan til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I samme interview truede han selvsamme politikreds med at de skulle stoppe deres heksejagt mod ham, ellers ville de komme til at fortryde det. I dag har Østjyllands Politi ikke lyst til at gå nærmere ind i beskyldningerne.

- Vi ønsker ikke at kommentere beskyldningerne, er den korte melding fra politiassistent ved Østjyllands Politi, Marianne Morgen.

Smidt ud af parti

Episoden med ordensmagten fik tirsdag yderligere konsekvenser for Yahya Hassan. Hans parti, Nationalpartiet, valgte at ekskludere ham, så nu kan han altså kalde sig selv for ekspolitiker.

Selv mente han dog ikke, at der var tale om en decideret eksklusion.

Nationalpartiet smider Yahya Hassan ud

- Jeg har gjort det klart for formanden og resten af partiet, at jeg er en fyr, der er nødt til at slås på gaden, fordi jeg har frasagt mig livvagterne. Folk vil overfalde og torturere mig, men politiet bruger ikke ressourcer på de folk, men fredelige digtere som mig. Jeg slår kun folk ned, hvis de slår mig, forklarede Yahya Hassen og fortsatte:

- Det her er ikke et endegyldigt farvel til politik - jeg kan ikke lade være med at have en mening.

Digteren pointerede samtidig, at han stadig støtter Nationalpartiet, men ønsker ikke at modarbejde partiet. Derfor accepterede han udsmidningen.

Herunder kan du se eller gense interviewet med Yahya Hassan fra tirsdag aften: