Sådan bliver trafikken: Fyldte veje og risiko for storm

Igen i år bliver lillejuleaften den helt store rejsedag. Samtidig varsler TV 2 Vejret om risiko for vindstød af stormstyrke

Julen har så småt ramt danskerne, og det samme har den evigt tilbagevendende - og ofte frustrerende - ferietrafik. 

Kører du i bil, skal du forsøge at undgå motorvejene lørdag mellem klokken 10 og 16.

Det er klart bedst at undgå motorvejen lørdag middag, da trafikken spidser til her.

Nicholas Thor Lund Petersson, Vejdirektoratet

- Det er klart bedst at undgå motorvejen lørdag middag, da trafikken spidser til her, siger vagthavende ved Vejdirektoratet Nicholas Thor Lund Petersson. 

Trafikken vil især være tæt på Fynske Motorvej i den vestlige del, i Trekantsområdet og på Motorvej E45 mellem Kolding og Aarhus, oplyser Vejdirektoratet. Derudover vil Køge Bugt Motorvej også blive ramt. 

Læs også Juletrafik: DSB indsætter ekstra tog - Molslinjen melder udsolgt

- Men her er der kommet et ekstra spor siden sidste år, og det hjælper forhåbentlig på det, siger Nicholas Thor Lund Petersson, der fortsætter: 

- Og så er det selvfølgelig vigtigt at holde god afstand til den forankørende. Jo flere biler, jo større er sandsynligheden for ulykker, som skaber endnu mere kø.

Køb billet til toget

Skal du med tog, skal du især forvente, at lillejuleaften byder på fyldte kupéer. Har du derfor mulighed for at rejse tidligt lørdag - eller vente helt til juleaften - kan det være en fordel.

Derudover råder DSB sine kunder til at købe en pladsbillet til 30 kroner, da der allerede er meldinger om flere udsolgte afgange. 

Læs også Royal jul på Marselisborg Slot uden børn og børnebørn

- Allerede nu er flere af vores afgange fra København mod Frederikshavn, Struer og Sønderborg fuldt booket. Til gengæld har vi indsat ekstra tog mellem København og Aarhus, og her er der stadig godt med plads. Men man skal til at booke nu, siger Tony Bispeskov, som er informationschef hos DSB.

Har du ikke noget imod, at turen gennem landet tager lidt længere tid, er der ofte mere plads at finde i et intercitytog end i et lyntog, lyder det videre. 

Risiko for storm

Vinter er højsæson for blæsende vinde, og allerede nu varsler TV 2 Vejret om risiko for vindstød af stormstyrke lillejuleaften. 

Prognoserne viser, at det vil ramme hele Jyllands vestkyst, Vendsyssel, Læsø, den nordlige del af Sjælland samt Bornholm.

Varsel om vindstød af stormstyrke for lillejuleaftensdag - den 23. december 2017. Foto: TV 2 Vejret

Stormen vil vare længst i den nordlige del af Jylland, som formentlig varer fra klokken seks og 22.

Det kan især påvirke trafikken over landets broer. Alene på Storebæltsbroen forventer man, at over 42.000 køretøjer passerer lillejuleaften. 

Når maven er fyldt af god mad, bagagen proppet med gaver, og julelegene er (vel)overstået, venter turen hjem. Igen i år er den store hjemrejsedag for både biler, tog og fly den 26. december.