Nyt tiltag for sårbare unge: - Hjælpen skal ud, hvor de unge er

Silkeborg Kommune er blandt de få der ikke tilbyder unge gratis psykologhjælp. I stedet har man investeret i et nyt hus, hvor unge kan få hjælp

Lina Simone Bergström er leder af det nye Ungekulturhus og glæder sig til at skabe et rum, hvor unge med ar på sjælen kan få hjælp. Foto: TV MIDTVEST

Der roder. Alt er en lille smule kaos, inden det nye ungekulturhus i Silkeborg om få uger åbner for byens unge.

Her kan man få hjælp til at starte en virksomhed, hygge sig med vennerne eller arrangere koncerter. Alt det sjove, de fleste unge har lyst til at bruge deres vågne tid på. 

Læs også Casper bruger VR-brille mod social angst

Huset i det centrale Silkeborg bliver også stedet, hvor man kan få hjælp til alt det ingen drømmer om at skulle lide af. Angst, tvangstanker og andre psykiske lidelser.

Fagfolk vil have deres daglige gang i huset, hvor de unge på en mere tilgængelig måde kan få hjælp og vejledning, når livet gør ondt.

Rådgivningen skal være i de unges miljø. På den måde bevæger det sig ikke langt væk fra den hverdag man er i.

Lina Simone Bergström, leder af Ungekulturhus, Silkeborg

- Rådgivningen skal være i de unges miljø. På den måde bevæger det sig ikke langt væk fra den hverdag man er i, fortæller Lina Simone Bergström, leder af Ungekulturhus, Silkeborg

Hun er stadig i fuld gang med at indrette de nye Ungekulturhus og ved ikke præcist, hvordan rådgivningen vil foregå.

Håbet er dog, at det nye og kreative miljø vil give et godt fundament for at få hjulpet de mange unge, der går rundt med forskellige former for problemer. 

Ungekulturhuset er åbent for alle byens unge i alderen 13-25 år. Foto: TV MIDTVEST

Nyt initiativ var nødvendigt

Netop fordi problemet med unge med psykiske problemer har været stigende, har man i Silkeborg Kommune haft fokus på ikke bare at poste flere penge i de eksisterende tilbud til de unge. 

Læs også Psykiater om sexsag: - Aldrig hørt om den type behandling

- Det kan være svært for os politikere at sige, hvad hjælper de unge. Derfor har det været vigtigt for os at gøre noget nyt for de unge. Det føler vi, at Ungekulturhuset er, lyder det fra Helle Gade (S), der er formand for Socialudvalget i Silkeborg Kommune.

Det nye Ungekulturhus i Silkeborg er åbent for alle kommunens unge i aldersgruppen fra 13 til 25 år.