Østjyske superligaspillere fighter for Afrika

På Danmarks nye fodboldhold kæmper nogle af superligaens mest lovende stjerner for et bedre liv for verdens fattigste.

16 superliga-profiler har sammen med Folkekirkens Nødhjælp dannet et nyt fodboldhold: FC Savanna, der skal skaffe mad og rent vand i Afrika. For første gang i danmarkshistorien er superligaspillere på tværs af klubberne gået sammen om et humanitært projekt.

Fra AGF deltager Dan Thomassen og Michael Lumb, og fra Randers FC deltager Kevin Stuhr-Ellegaard.

På hjemmesiden www.fcsavanna.dk opfordrer spillerne hele fodbold-Danmark til at spille med. Her kan man deltage i afstemninger, blogge med spillerne, se video med spillernes fodbold-trick, blive gratis medlem af FC Savannas fanklub og jævnligt modtage mails fra de danske fodboldprofiler.

Via den interaktive hjemmeside kan man også komme bag om fodbold-stjernerne, og læse om alt fra deres største fodboldoplevelse til deres livret, deres favorit-musik, og selvfølgelig om hvorfor de er med i FC Savanna. Samtidig kan både private og virksomheder støtte spillernes kamp for mad og rent vand til nogle af verdens allerfattigste mennesker ved at give et mål, en redning eller en sejr.

- Spillernes engagement er helt fantastisk. Sammen med dem, kan vi nå endnu længere i kampen for verdens fattigste. Vi håber, at danskerne er klar til at støtte og blive medlemmer af FC Savannas fanklub, siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Henrik Stubkjær.

- Med vores fodboldmæssige eksponering prøver vi at repræsentere dansk fodbold i forhold til at gøre noget helt konkret ved sult og vandmangel i Zambia, tilføjer Dan Thomassen, AGF.

Pengene går bl.a. til et projekt i Zambia, hvor man ved hjælp af solceller skaffer vand til mennesker, dyr og afgrøder.