Opruster til weekenden

Julefrokoster og frostvejr giver travlhed

Mens mange forbereder sig til festlige julefrokoster i weekenden, forbereder man sig på skadestuer landet over til, når løjerne går galt. Det skriver metroXpress. 

Et af de steder, hvor der er indkaldt ekstra personale til nattevagterne i weekenden, er på akutmodtagelsen på Aarhus Universitetshospital.

- Vi ved godt, at der kommer flere berusede folk ind med skader. Når det bliver glat og koldt, er det endnu værre end ellers, siger ledende overlæge på Aarhus Universitetshospitals akutmodtagelse, Ole Mølgaard, til metroXpress.

Forslåede knæ og ankler

En del af skaderne skyldes, at mange undervurderer risikoen ved eksempelvis at cykle hjem ad glatte veje. En typisk julefrokostskade er et fald under dans eller fra cyklen, hvor folk har slået ankler eller knæ.

- Det er særligt vigtigt, at man til julefrokosten har en plan for, at alle kommer sikkert hjem. På grund af kulden skal man i byen også holde øje med, om nogen sidder ned og bliver afkølet. For meget alkohol og hård frost er en farlig kombination. Er nogen afkølet, skal man straks tilkalde hjælp og få pakket personen ind i tæpper, siger Ole Mølgaard, til metroXpress.