Ok at bortvise digter

Må tage konsekvenserne

09:38

1 af 2

En elev fra Th. Langs HF og VUC i Silkeborg blev i sidste uge bortvist fra skolen, efter han skrev et digt med titlen "Kvinde kend din overvægtige krop".

Digtet udviste, ifølge skolen, et menneskesyn, som de på ingen måde kunne acceptere. Og det er helt i orden at bortvise elever på den baggrund.

Det mener dagens to debattører i programmet Markante Meninger

- Selvfølgelig har vi ytringsfrihed her i landet, men han er på en skole, hvor der er nogle regler. Og hvis han overskrider de regler, må han jo rette ind, siger Britta Andersen, der er direktør på Gammel Estrup - Herregårdsmuseet.

Ytringsfrihed ikke et carte blanche

Britta Andersen mener, at eleven har sin kunstneriske frihed til at lave et digt og påstå, at det er kunst, men at det går over stregen, så snart det er rettet mod en bestemt ansat på skolen.

Den holdning deler dagens anden debattør, tryllekunstner og foredragsholder Jesper Grønkjær.

- Det er klart, at vi har ytringsfrihed, men det er jo ikke et carte blanche til at må svine andre folk til. Og hvis man bruger sin ytringsfrihed, skal man jo også tage den konsekvens, det fører med sig, siger han.

Du kan se hele diskussionen i Markante Meninger, hvor du også kan få svar på, om de to debattører overhovedet synes, digtet kan betragtes som kunst. Det er onsdag klokken 18.20 og 21.20.