Ny politiker-fri bestyrelse i Aarhus Lufthavn

Bestyrelsen i Aarhus Airport er blevet skiftet ud. Den nye bestyrelse skal blandt arbejde for nye afgange til Tirstrup

Foto: Jens Thaysen - Scanpix

1 af 2

Bestyrelsesformand for Aarhus Airport, Torben Boldsen, har sammensat et nyt hold af bestyrelsesmedlemmer, der forhåbentlig skal modernisere lufthavnen i Tirstrup.

En del af den nye bestyrelses opgaver består i at få flere ruter til lufthavnen. Derudover skal den lægge en strategi for ombygning og modernisering af lufthavnen og sørge for sorte tal på bundlinjen.

Læs også Endnu en ny rute fra Aarhus Lufthavn: Flyv til græsk paradisø

Torben Boldsens opdrag i forbindelse med at danne den nye bestyrelse har været at lave en politiker-fri bestyrelse.

- Det er et stort ansvar, at borgmesteren i Aarhus har bedt mig om at designe min egen bestyrelse ud fra de kompetencer, som jeg mener, at en lufthavnsbestyrelse skal have. Det har jeg nu gjort, og det er min klare overbevisning, at det nye hold besidder så mange forskellige kompetencer, at bestyrelsen vil være i stand til at give Aarhus Airport et markant løft og drive lufthavnen meget professionelt, siger bestyrelsesformand Torben Boldsen i en pressemeddelelse.

Læs også Politi leder ikke længere efter Nick: Vi har brug for nye spor

Aarhus Kommune ejer mere end 90 procent af aktierne i Aarhus Airport, mens Norddjurs og Syddjurs Kommune sidder på de øvrige aktieposter.

Blandt de nye medlemmer i bestyrelsen er Terje Wammen (direktør og medejer i Epinion). De øvrige nye bestyrelsesmedlemmer er Ole Wieth Christensen (ruteudviklingschef i Swedavia), Ole Blak (tidl. adm. direktør i Djursland bank) og Jens Stausholm (stifter og ejer af JS World Media). Udover Torben Boldsen, er den eneste genganger i bestyrelsen, Peer Kristensen (direktør i Visit Aarhus).