Ny politienhed blev præsenteret i Aarhus

Særlig Efterforskning Vest blev officielt præsenteret i går, tirsdag

01:40

En ny politienhed er kommet til Østjylland. Navnet er Særlig Efterforskning Vest,og den kommer til at ligge på politistationen i Aarhus.

Særlig Efterforskning Vest skal bekæmpe tung organiseret kriminalitet, og det er en erstatning for den gamle Taskforce Vest, der var mere spredt ud over Østjylland. 

Læs også Politiet løslader anholdte efter skudepisode i Aarhus

- Fokusområdet er fortsat det samme. Det er indenfor indbrud i privat beboelse, det er fokus på rocker, og bande kriminalitet. Det nye, der kommer med, er fokus på omrejsende kriminelle, cybercrime, hvor vi får tæt samarbejde med Rigspolitiet, og så vil der også blive en rolle i tilfælde af, at der skulle blive terroranslag eller lignende, siger politiinspektør ved Særlig Efterforskning Vest, Brian Voss Olsen. 

Den nye politienhed blev tirsdag præsenteret i Aarhus.

De ansatte i den nye politienhed startede deres arbejde 1.  januar i år. Enheden bliver arbejdsplads for 80 medarbejdere.

- Jeg tror, at vi vil se, at der vil komme mange resultater i forhold til at få taget nogen af de allerhårdeste kriminelle ud af cirkulation, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg. 

I videoen øverst i artiklen kan du se et tv-indslag om den nye politienhed.