Nu indtager Letbanen havnefronten

Arbejdet med Aarhus Letbane har længe været synligt i gadebilledet – nu tager det næste skridt

Fredag den 26. august kører Aarhus Nærbane og strækningerne mellem Aarhus og Odder samt Grenaa og Aarhus for sidste gang.

Arbejdet med at omdanne Aarhus Nærbane til Letbanen går nemlig i gang, og det betyder store gener for trafikanterne.

Læs også Vejarbejde døgnet rundt: Skinner lægges over Mejlgade

 Det er meningen, at Letbanen skal køre mellem Aarhus H og Lisbjerg fra maj 2017, mens ruten til Odder åbner i august 2017 og strækningen til Grenaa er klar fra oktober 2017. I mellemtiden må man lade sig nøje med nye busser og teletaxa.

Arbejdet med Letbanen bevæger sig altså fra fredag ind på kystvejsstrækningen både ved Nørreport, Kystvejen, Skovvejen, Skolebakken og Havnegade. Arbejdet varer året ud.

Anlægschefen erkender da også, at der kommer væsentlige gener for trafikanterne. 

Læs også

‐ Havnefronten er et kritisk område, fordi vi her først fjerner en eksisterende nærbane, dernæst etablerer en ny letbane som så kobles sammen med den øvrige letbanestrækning i det centrale Aarhus. Samtidig skal vi lægge skinner gennem det befærdede kryds mellem Nørreport og Kystvejen. Heldigvis har vi gode erfaringer fra de mange krydsninger, vi allerede har udført, men vi kommer endnu engang til at trække på trafikanternes tålmodighed og forståelse, siger Jørgen Hansen, anlægschef i Aarhus Letbane i en pressemeddelelse.

Læs mere om, hvad der skal ske, via dette link.