Formodet påvirket mand kørte ind i ambulance under udrykning

En 19-årig mand kørte ind i en ambulance, der var under udrykning

En ambulance under udrykning blev i går morges ramt af en bilist, da den kom kørende ad Vestre Ringgade i krydset ved Silkeborgvej. 

Det var en 19-årig mand, der bankede ind i ambulancen, som altså var under udrykning, da uheldet skete, og derfor har gjort pænt og højlydt opmærksom på sig selv.

Den 19-årige mand var ifølge Østjyllands Politi påvirket af både euforiserende stoffer og medicin, og han var efter alt at dømme skyld i, at en potentielt hastende opgave blev forsinket. 

Læs også Nye politikadetter skal hive grænsebetjente hjem

- Ambulancen var på vej ud til en hastende opgave, som de ikke kom ud til. De er der stadig, da vi kommer ud og hjælper, og der måtte sendes nogle andre, siger politiassistent ved Østjyllands Politi Marianne Morgen til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Ingen personer slog sig, men et lyssignal og en lysstander blev ramt, og det gjorde, at det meget trafikerede kryds var uden signal i flere timer og måtte reguleres af politiet. 

- Han bliver efter alt at dømme sigtet for at køre i påvirket tilstand, og så er der nogle omstændigheder omkring ekstra hensyn til udrykningskørsel, der skal undersøges nærmere, siger Marianne Morgen. 

Det skal også undersøges, om føreren af ambulancen har kørt efter foreskrifterne. Den påvirkede unge mand var den eneste bilist i krydset, der ikke holdt tilbage for ambulancen. 

Hos Falck, der sendte ambulancen, fortæller driftschef Thomas Dietz, at der var tre personer i ambulancen, da ulykken skete. 

- Der var to reddere og en elev, som vi har taget hånd om. De er chokerede, men er ikke kommet noget til og har det efter omstændighederne godt, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Han fortæller samtidig om proceduren for, når den slags ting sker. 

- Vores redder kalder op til præhospitalet idet han bliver påkørt, og så rekvirerer han en ny ambulance, siger Thomas Dietz.