Naboer glad for gylle-indrømmelse

Beboerne i nærheden af Green Farm Energy i Laurbjerg kan se frem til, at lugtgenerne forsvinder.

Der skal snarest findes en løsning på den stank, beboerne i nærheden af Green Farm Energy i Laurbjerg plages af.

På et borgermøde med 65 deltagere i aftes erkendte Green Farm Energy og formanden for Teknisk Udvalg i Langå Kommune åbent, at der er store problemer med lugten fra virksomheden. Og de lovede, at lugten vil forsvinde inden for kort tid.

Green Farm Energy har som speciale at udvikle lugtfri svinestalde og er blevet hædret med en grøn pris for dets arbejde. Alligevel slås man med store lugtproblemer i området. Direktør Torben Bonde forsikrede beboerne, at man forventer at have løst problemerne inden for kort tid - måske uger. Og formanden for Teknisk Udvalg i Langå Jørgen Bruno Andersen lovede, at kommunen vil følge op på problemerne.

Kommunen har bedt virksomheden om at lave en plan for arbejdet med lugtgenerne, og med den i hånden vil man holde virksomheden op på løftet om at fjerne stanken.

Naboen Hans Jørgen Broge siger til TV 2 /ØSTJYLLAND, at naboerne er glade for dialogen med politikere og virksomhed. Og selv om man tidligere er blevet lovet, at problemerne ville blive løst, så mener naboerne denne gang, at der er begrundet håb om, at virksomheden lever op til aftalen. I modsat fald har man politikernes ord for, at de med miljøgodkendelsen i hånden kan gribe ind eventuelt med sanktioner.