Moniz inden Silkeborg: Vi kigger ikke på modstanderen

Randers FC-træneren bruger ikke meget tid på modstanderne, når taktikken skal lægges. Således heller ikke inden lokalopgøret mod Silkeborg på søndag

04:42

Ricardo Moniz bruger meget mere tid på sit eget hold end på at kigge på modstanden. Så selvom Silkeborg IF har nogle vilde våben, så er fokus udelukkende på Randers FC.

Silkeborg IF inviterer på søndag Randers FC inden for på Jysk Park til en nervepirrende kamp mellem Superligaens nummer 13 og 12. 

Gæsternes træner, hollandske Ricardo Moniz, fokuserer dog aldrig på modstanderne, når han forbereder sit hold til kamp.

- Vi kigger ikke på modstanderen.

- Gør I ikke? Hvorfor ikke?

- Fordi vi har vores stil. Vi respekterer dem, jeg har været derude, de har rigtig gode spillere, men vores organisation bliver ikke bedre afhængigt af, hvem der spiller imod os. Om det er Sana (Tobias fra AGF, red.), Rømer (Marcel, Sønderjyske, red.) eller Ankersen (Jakob fra AGF, red.), der løber fri i bagrummet. Det er en person, forklarer Ricardo Moniz efter fredagens træning på Viborgvej i Randers.

End ikke et farligt våben som Robert Skov får meget fokus.

- Selvfølgelig har vi respekt for ham, men jeg foretrækker, at han løber efter os. Hvilket kan ikke kan lide.

Tilfreds med defensiven

Man kan også argumentere for, at Randers FC har nok at skulle rette op på i egne rækker. Kronjyderne har stadig blot tre sejre i sæsonens 17 kampe. 

Og derfor er der først og fremmest fokus på at få styr på discplinen på banen.

- Det gælder altid din egen organisation, dit eget lederskab og modet til at coache hinanden. Det er det, der afgør kvaliteten.

- Vi holdt nullet mod AGF. Mod Lyngby lukkede vi ét mål ind. Det er stadig for meget, men vi lukker ikke så mange mål ind. I sidste kamp (0-2 mod Sønderjyske, red.) røg vi så tilbage til, hvor vi var. 

05:00

VIDEO: Vi fangede også Kevin Conboy til en snak om formen, efter at han i sidste runde fik sin første start i Randers-trøjen.

Luk video

Skal løse puslespillet

Til kampen mod Silkeborg må Randers FC undvære Joni Kauko og Nikola Djurdjic, der begge afsoner karantæne, mens Erik Marxen ikke når at blive helt klar igen efter sin skade.

Hvordan posen så bliver rystet, har Ricardo Moniz ikke taget stilling til endnu.

- Nej, du så selv i dag, at vi stadig leder. Men vi har ungdomsspillerne. Vi har Christoffer (Kræmer, red.) på 16 år, som gør et godt arbejde. Vi har også Tobias (Damsgaard, red.). Vi kan løse problemerne, fortæller Moniz, inden han løfter sløret for sine mål med talentudviklingen i Randers.

Læs også Kevin Conboy har lavet en treårig aftale med Randers FC

- På længere sigt mener jeg, at vi skal have 50 pct. spillere fra vores akademi på førsteholdet, og vi skal producere kvalitet, så vi skal sælge spillere, forhåbentlig for mange penge.

Lokalopgøret mellem Silkeborg IF og Randers FC spilles søndag klokken 14.00 på Jysk Park.