Million-overskud på ARoS

Publikums-rekord skæpper i kassen

Foto: Colourbox

For tredje år i træk kan det aarhusianske kunstmuseum ARoS præsentere et overskud. Museets regnskab for 2012 viser et plus på 2,7 millioner kroner.

Overskuddet kommer efter et år, hvor ARoS med godt 550.000 besøgende slog sin egen publikumsrekord. De mange besøgende gav ekstraordinære indtægter i entré, men også den hidtil største omsætning i museets shop, café og restaurant.

- Vi er meget tilfredse med resultatet. Museet havde også i 2012 et helt usædvanligt godt år, hvor ikke mindst den både anmelderroste og meget besøgte Munch-udstilling bidrog til det flotte resultat og det rekordstore besøgstal, siger formanden for ARoS' bestyrelse, Carsten Fode, i en pressemeddelelse.

- Samtidig oplever museet fortsat en stor tiltrækningskraft fra det spektakulære kunstværk af Olafur Eliasson på toppen af ARoS.

ARoS har tidligere haft en anstrengt økonomi med underskud. Overskuddet i 2012-regnskabet betyder, at ARoS efter tre år i træk med overskud nu har taget hul på opbygningen af en positiv egenkapital.