Kvinder trækker i præstekjolen

Otte ud af ti teologistuderende på Aarhus Universitet er kvinder.

For et par generationer siden var præsten altid en mand, men i disse år er den danske præstestand i færd med at skifte køn. I år sætter andelen af kvinder blandt nystartede teologistuderende rekord. På Aarhus Universitet er otte ud af ti nye teologistuderende kvinder. I København er det otte ud af 10.

- Det er overraskende, at hele 61 ud af 76 nye studerende er kvinder, for i de seneste år har fordelingen været 60-65 procent kvinder og 35-40 procent mænd. Der er ingen tvivl om, at kvinderne er i overtal, men de kommende år må vise, om det er så massivt, som det fremtræder i år, siger Ole Davidsen, studieleder for teologi på Aarhus Universitet.

Ole Davidsen mener, at det kunne være interessant at undersøge, om kvinder foretrækker offentlig ansættelse, der giver plads til ustresset barselsorlov og tryghed i ansættelsen, mens mænd hellere vil ud i det konkurrenceprægede erhvervsliv med mulighed for store lønninger og smarte firmabiler.

Han vurderer, at arbejdet som præst rummer et vist omsorgsaspekt, som tiltaler kvinder, men advarer dog imod alt for firkantede opfattelser af de to køn. Det skriver Kristeligt Dagblad.