Kvinder trækker i præstekjolen

Otte ud af ti teologistuderende på Aarhus Universitet er kvinder.

For et par generationer siden var præsten altid en mand, men i disse år er den danske præstestand i færd med at skifte køn. I år sætter andelen af kvinder blandt nystartede teologistuderende rekord. På Aarhus Universitet er otte ud af ti nye teologistuderende kvinder. I København er det otte ud af 10.

- Det er overraskende, at hele 61 ud af 76 nye studerende er kvinder, for i de seneste år har fordelingen været 60-65 procent kvinder og 35-40 procent mænd. Der er ingen tvivl om, at kvinderne er i overtal, men de kommende år må vise, om det er så massivt, som det fremtræder i år, siger Ole Davidsen, studieleder for teologi på Aarhus Universitet.

Ole Davidsen mener, at det kunne være interessant at undersøge, om kvinder foretrækker offentlig ansættelse, der giver plads til ustresset barselsorlov og tryghed i ansættelsen, mens mænd hellere vil ud i det konkurrenceprægede erhvervsliv med mulighed for store lønninger og smarte firmabiler.

Han vurderer, at arbejdet som præst rummer et vist omsorgsaspekt, som tiltaler kvinder, men advarer dog imod alt for firkantede opfattelser af de to køn. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Vaccine

Vaccineeksperiment forløber gnidningsfrit

inger_kjaer_hoejbjerg_0

Vildskov vækker følelser: - Debatten har en hård og uforsonlig tone

Slik-drenge

play Da nattelivet lukkede ned, blev de slik-pushere

20201026164010681_1000.jpg

Overlæge forbereder sig på flere smittede: - Formentlig mindre mandefald denne gang

Skærmbillede 2021-02-26 kl. 13.08.45

Kommune indfører særlige corona-tiltag ved populær bro

politibil

Politiet offentliggør billeder af mistænkt efter røveri