Kjeld Holm kritiserer røde point

Århus-biskop var en del af det bagland, der opfordrede S til at afvise regeringens pointsystem

Socialdemokraternes og Socialistisk Folkepartis forslag til et pointsystem er sammenlignet med regeringens udspil et skridt i den rigtige retning.

Det mener socialdemokraten Kjeld Holm, der er biskop i Århus. Men overordnet bryder han sig fortsat ikke om hele tanken om et pointsystem.

- Personligt hælder jeg mest til Margrethe Vestagers og De Radikales kategoriske afvisning af et system, der skal inddele mennesker i gode og onde eller sorte og hvide, siger Kjeld Holm.

Efter hans opfattelse handler diskussionen slet ikke om indvandrerpolitik, men om menneskers basale ret til at skabe sig et familieliv.

Onsdag opfordrede Kjeld Holm sammen med andre fra det socialdemokratiske bagland, blandt dem de tidligere ministre Ole Espersen og Kjeld Olesen, partiet til at tage afstand fra pointsystemet og de øvrige stramninger af regeringens udlændingepolitik.

Kjeld Holm finder dog forslaget fra S og SF "mere retfærdigt".

- Det rummer ikke den erhvervsmæssige forskelsbehandling, der gør en person med en bachelor fra et canadisk universitet mere nyttig for samfundet end en tømrer fra samme land, siger han.

Han har en forestilling om, at der ligger taktisk-politiske overvejelser bag, når S og SF først tager afstand fra ét pointsystem og dernæst præsenterer deres eget.

- Det gør de måske, fordi de frygter, at en total afvisning ikke ville falde i god jord hos nogle vælgere, siger den århusianske biskop og debattør.