Kattegatcentret i fint selskab

Bliver medlem af zoo-organisation

Kattegatcentret i Grenaa er blevet optaget som fuldgyldigt medlem af den europæiske sammenslutning af zoologiske haver og akvarier - EAZA.

Ifølge Kattegatcentret er optagelsen i EAZA kulminationen på et stort stykke arbejde, som det østjyske akvarium tog fat på sidste år, hvor Kattegatcentret ansøgte om medlemskabet.

- Kattegatcentret har lagt et enormt stykke arbejde i at blive optaget som fuldgyldigt medlem i EAZA, og der er meget strenge optagelseskriterier, siger Kattegatcentrets direktør, Bjarne Klausen, i en pressemeddelelse.

Samarbejde bliver lettere

Medlemskabet har stor betydning for Kattegatcentrets fremtidige udvikling, da det nu bliver langt nemmere at etablere samarbejde med andre akvarier, når det handler om udveksling af dyr og det vigtige avlsarbejde.

- Zoologiske haver og akvariers fornemste opgave er at bevare truede dyrearter via formidling og avlsarbejde, og begge dele bliver nu betydeligt nemmere for Kattegatcentret. Dels kan vi deltage i intensive avlsprogrammer, og dels kan vi drage nytte af det enorme netværk af professionelle kolleger i EAZA, der villigt deler ud af deres store viden, siger Bjarne Klausen.

EAZA består af i alt 347 medlemmer i 41 lande, hvoraf 282 zoologiske haver og akvarier er fuldgyldige medlemmer.