Kamp mod tricktyve bringer politi i spil til fornem pris

En succesfuld indsats mod tricktyve sender Sydøstjyllands Politi med i finalen om europæisk pris

Torsdag kan Sydøstjyllands Politi, der blandt andet dækker Horsens og Skanderborg, snuppe en fornem europæisk pris for sin kamp mod tricktyve.

Der er tale om den kriminalpræventive pris ECPA, og det er projektet "Beskyt dig mod tyven", som bringer Sydøstjyllands Politi med i opløbet.

Over en periode på 24 uger har man i politikredsen mindsket tricktyverier med 15 procent, mens der i samme periode kun har været et fald på tre procent på landsplan.

Resultaterne er opnået gennem en målrettet kampagne i to uger i foråret 2015, hvor betjente har delt foldere ud til borgere på områder, hvor politiet har analyseret sig frem til, at tricktyvene er særligt aktive. 

Læs også Betjent syet med 24 sting: Vidner søges til groft overfald

Hos Sydøstjyllands Politi glæder man sig over både indstillingen til den europæiske pris og kampagnens resultater. 

- Den her form for kriminalitet er faktisk rigtig svær at efterforske og opklare, så alle de ting, vi kan gøre for at forebygge, er klart at foretrække, siger specialkonsulent Jørn Juhl Nielsen fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

ECPA-prisen uddeles torsdag den 15. december i Bratislava i Slovakiet. Med anerkendelsen følger 10.000 euro, hvilket svarer til godt 74.000 danske kroner.

Gode råd om tricktyveri

  • Gå aldrig med unødig mange penge på dig
  • Opbevar penge og pung tæt på kroppen, gerne i inderlomme eller i en lille taske under frakken. Undgå at have penge i rollator, baglomme eller lignende synlige steder
  • Vær særlig opmærksom når du bruger dit dankort: Hold hånden for, når du taster koden ind. På den måde undgår du afluring af din kode
  • Vær opmærksom, hvis nogen forsøger at aflede din opmærksomhed ved for eksempel at spørge om vej eller skabe forvirring omkring dig
  • Hvis du alligevel bliver bestjålet, så læg mærke til tyven, råb op, løb ikke efter, men ring til politiet på 114

Kilde: Sydøstjyllands Politi