Jurist: Lyngby bør rykke ned

Kontrakt-rod kan redde Randers FC fra nedrykning

Det kan få alvorlige konsekvenser for Lyngby, at superligaklubben har rod i kontraktforholdene med profilen Kim Aabech. Det kan og bør ende med en pointstraf til Lyngby.

Det mener advokat Jens Bertel Rasmussen, som blandt andet har siddet syv år i Dansk Boldspil-Unions (DBU) disciplinærudvalg, heraf seks år som formand.

- Jeg ved ikke, hvad sanktionen vil være i sidste ende, men ser man tilbage på andre sager, så er de, når sagerne er rejst i en igangværende sæson, endt med pointstraf til fodboldklubber med ulovlige spillerkontrakter.

- Lyngby bør derfor efter hidtidig praksis blive idømt som taber i de kampe, Aabech har deltaget i, siger Jens Bertel Rasmussen.

Jens Bertel Rasmussen har siden 1979 beskæftiget sig med idrætsjura, og den nuværende formand for disciplinærudvalget i Dansk Håndbold Forbund vurderer, at sagen kan betyde, at Lyngby rykker ud af Superligaen.

Dette vil i givet fald sandsynligvis betyde, at Randers FC undgår nedrykning.

Tager stilling onsdag
Onsdag tager Danmarks Idræts-Forbund stilling til, om sagen skal genoptages af DBU's appeludvalg, der i første omgang afviste, at Randers var part i sagen. Men den afgørelse er Jens Bertel Rasmussen lodret uenig i.

- Jeg mener, at partsbegrebet i den her sag absolut skal udvides til også at omfatte Randers. Afgørelsen kan jo få betydning for Randers' placering i Superligaen, siger han.

Jens Bertel Rasmussen mener også, det vil være farligt, hvis DBU begynder at tillade tillægsaftaler, som ikke skal godkendes som en del af hovedkontrakten.

- For sportens verden er det vigtigt at tillægsaftaler skal godkendes for at imødegå skuffeaftaler. I hvert fald skuffeaftaler med et ikke uvæsentligt økonomisk indhold, der eksempelvis vedrører løn og transferforhold.

- I princippet vil det være bedst, hvis alle tillægsaftaler skal sendes ind og godkendes, fastslår han.

Kræver hurtig afklaring
Superligaen begynder allerede den 16. juli, så hvis sagen skal genbehandles på ny, kræver det en hurtig afklaring.

- Det er helt nødvendigt, at der er en afklaring i sagen, inden Superligaen begynder, for ellers er det fuldstændig uoverskueligt. Det er meget vigtigt, at der bliver handlet hurtigt.

- Praksis har hidtil været sådan, at straffen er med tilbagevirkende kraft, så længe den ny sæson ikke er begyndt, forklarer Jens Bertel Rasmussen.