Interview med robot: Jeg er skabt til at gøre folk glade

Robotten Pepper var blevet inviteret i studiet på TV2 Østjylland her til aften

03:09

Robotforsker Søren Tranberg Hansen har investeret cirka 130.000 kroner i robotten Pepper, der er den første af sin art i Danmark.

Det er en robot lidt ud over det sædvanlige, og her til aften var den inviteret i studiet på TV2 Østjylland.

- Jeg er blevet skabt til at gøre folk glade. Jeg er en emotionel robot, ikke en funktionel robot som en vaskemaskine eller støvsuger. Jeg vil hjælpe folk, guide dem, holde dem informeret og have det sjovt, sagde Pepper til spørgsmålet om, hvad den kan gøre for menneskeheden. 

Læs også Betty tilset af robot: Herregud, man kan så meget i dag

Søren Tranberg Hansen var også med i studiet, og ifølge ham er der mange forskellige ting, man kan bruge robotten til.

- Det er ligesom, når man køber en computer eller telefon, at den kan mere og mere jo flere programmer, du henter ned til den, siger Søren Tranberg Hansen, forsker i robotteknologi fra Aarhus.

- Grundlæggende kan den forstå, hvad man siger til den, og den har indbygget en masse mimik. Den kan også til en vis grad forstå hvilket humør, man er i, og hvilket kropssprog, man har, siger han.

TV2 Østjylland sætter fokus på at blive ældre med ny teknologi på vej. Læs mere om det her. 

Læs også Mød Pepper: Danmarks første robot af sin art

Japan bruges robotten blandt andet som butiksassistent og på hospitaler til patientkommunikation, og det er her, den har sin force. 

- Den har sin funktion som et redskab, man kan snakke med og stille spørgsmål som en slags informationsstander, siger Søren Tranberg Hansen. 

Derfor er Pepper også blevet programmeret til at kunne svare på de spørgsmål, den bliver stillet i interviewet. Men den kunne som sådan programmeres til at svare på det meste, og derfor kan den være god som informationskilde. 

Læs også Aarhus Kommune køber avanceret robot

I Aarhus Kommune har de også investeret i en robot af Pepper-arten. Her skal den afprøves i flere funktioner, blandt andet på Dokk1. 

Se hele interviewet i viedoen øverst i artiklen.