Integrationsråd kritiserer politikere

Integrationsrådet i Århus tager nu til genmæle mod byrådspolitkere, der kiritiserer rådet i sag om genopdragelsesrejser.

Flere århusianske byrådspolitikere udtalte sig torsdag til TV2 Østjylland i sagen om formanden for integrationsrådet i Århus, Achmed Jibril Abdi, der har været med til at sende børn på opdragelsesrejse til Somalia.

De udtalelser er faldet integrationsrådet, hvor Achmed Jibril Abdi stadig formelt er formand, for brystet.

- Som integrationsråd har vi fulgt debatten vedrørende vores formand og er kede af og forargede over, at sagen er blevet vendt mod hele integrationsrådet, i stedet for at dreje sig om Ahmed Jibril som person, skriver rådet i en pressemeddelelse.

I TV 2 | ØSTJYLLANDs indslag siger Venstres Bünyamin Simsek blandt andet følgende:

- Vi kan ikke i Århus Kommune stå model til, at vi har et integrationsråd og en formand, der støtter op omkring opdragelsesrejser.

Integrationsrådet tager i pressemeddelelsen skarpt afstand fra den udtalelse.

- Vi er som integrationsråd kede af, at visse af byrådspolitikerne kommer med usande påstande om integrationsrådet, som har været loyal overfor byrådet og stået ved dets side og medvirket til, at tage store beslutninger på det integrationsmæssige område, lyder det fra Integrationsrådet.

TV 2 | ØSTJYLLAND kunne onsdag afsløre, at formanden for integrationsrådet i Århus, Achmed Jibril Abdi, i januar 2008 underskrev et dokument, der skulle bane vejen for, at et søskendepar fra Århus blev sendt til Somalia. Udenrigsministeriet fortolkning af dokumentet er, at børnene er sendt på genopdragelse.