Indsatsleder: Døre og vindueskarme overalt – aldrig set mage

Indsatslederen fra Sydøstjyllands Politi har tilkaldt hunde for at lede efter personer i murbrokkerne

01:23

En 87-årig kvinde er savnet efter den voldsomme gaseksplosion i et hjem i Stjær torsdag eftermiddag.

Eksplosionen har trykket vinduerne ud af de omkringliggende huse, og indsatslederen fra Sydøstjyllands Politi kalder også situationen usædvanlig.

Læs også Politiet kæmper stadig med gasudslip efter eksplosion

- Det er en meget, meget kraftig eksplosion, der har været herude. Som man kan se, er der fragmenter, der har fløjet rigtig langt – både bygningsdele, døre og vindueskarme og bygningen er totalt sammenstyrtet. Det må jeg indrømme, det har jeg ikke set før i min tid, siger Jørn Bystrup, indsatsleder Sydøstjyllands Politi, til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Specialhunde er tilkaldt til stedet for at lede efter personer i murbrokkerne. Den 87-årige kvindelige beboer er stadig savnet.

Læs også Lars i Stjær: Føltes som om en bil kørte ind i huset

- Der er specialhunde fra beredskabsstyrelsen tilkaldt. De har speciale i at finde folk, der er begravet i murbrokker eller ruiner. Så må vi se, om de kan få færten af personer derinde. Ellers skal vi til at pille bygningen fra hinanden for at eftersøge, om der skulle være personer, siger indsatslederen.

Politiet fik meldingen om en eksplosion cirka klokken 16.30. Eksplosionen var så kraftig, at man i huse flere hundrede meter væk kunne mærke det i væggene, fortæller vidner.  

Hør mere fra indsatslederen i videoen øverst i artiklen. 

00:30

Se en video med det ødelagte hus i Stjær.

Luk video