Indsats mod sygedage virker

Fem kommunale arbejdspladser i Århus har bragt sygefraværet ned i takt med, at arbejdsglæden er steget. Hemmeligheden er blandt andet gode chefer -sådan én havde Jenny Mouritzen.

I et år har Århus Kommune arbejdet målrettet med at bringe sygefraværet ned hos de ansatte. Og indsatsen har virket, viser erfaringerne fra fem offentlige arbejdspladser.

Folk har fået markant færre sygedage, efter at man har satset på at gøre arbejdspladserne attraktive og sat arbejdsglæden i højsædet.

I dag gav arbejdspladserne deres gode råd videre ved en konference på Århus Rådhus, hvor der foruden kommunale ledere, medarbejdere og faglige organisationer også er inviteret repræsentanter fra kommunerne i Århus Amt.

En af årsagerne til det succesfulde resultat er gode chefer. Blandt andet er medarbejdere, der normalt ville være sygemeldt længe efter operationer, vendt tilbage på arbejdspladserne tidligt, fordi cheferne - til de ansattes glæde - har flyttet dem til andet arbejde.

Det gjorde sig gældende for Jenny Mouritzen, der er social- og sundhedshjælper på Lokalcenter Viby. Efter en operation blev hun overflyttet til administrativt arbejde.

Sygefraværs-projektet har kørt i børnehaven Den Blå Delfin i Skæring, distributionsafdelingen i Vandforsyningen, Kaløvigskole, Århus Svømmestadion og på Lokalcenter Viby.

Hør mere om det succesfulde projekt i aften klokken 19.25 på TV 2 / ØSTJYLLAND.