Hvad skal 50.000 kr. bruges på?

Brugere på Facebook bestemmer

I Randers Kommune vil de have de unge til at dyrke mere motion. Derfor har man nu sat et projekt i søen, hvor borgerne kan bestemme, hvordan 50.000 kroner skal fordeles.

Pengene udloves til idéer, der kan få unge i Randers til at røre sig mere, og det er brugerne på Facebook, der bestemmer.

- Der sidder ikke nogen styregruppe bag, som bestemmer, hvilken idé er den bedste. Det er udelukkende antal delinger på Facebook, der bestemmer fordelingen af puljen, siger Ulla Skov Aldahl, som er rådgiver i brugerdrevet innovation og konsulent på Bevæg Randers, i en pressemeddelelse.

Det er Bevæg Randers, som står bag projektet, der handler om, at man skal lave en video med sin idé og uploade den til facebooksiden Bevæg Randers 2014. Her bedømmer brugerne videoerne og udvælger hvilke, der skal have del i de 50.000 kroner.

Og de fem videoer med flest delinger på Facebook får andel i puljen.

De eneste forudsætninger for at deltage er, at man skal være mellem 15 og 25 år, bo i Randers Kommune, og at ens idé handler om bevægelse.

Dermed håber man på at få nogle alternative idéer til at få de unge til at dyrke mere motion.

- Vi håber, at vi på denne måde får gang i nogle initiativer til bevægelse, som virkelig giver mening for de unge, siger leder af Randers Sundhedscenter, Susanne Bækgaard.

Vindervideoen får halvdelen af puljen, dvs. 25.000 kr. Andenpladsen får 10.000 kr., tredjepladsen 7.500 kr., fjerdepladsen 5.000 kr. og femtepladsen får 2.500 kr.