- Hjælp os med at fange tyvene

Politiet rykker ud og tjekker, om cykler er stjålet

Politiet i Østjylland har sat ekstra fokus på cykeltyverier, som især plager Aarhus og Randers. Men for at man skal få skovlen helt under cykeltyvene, må politiet have hjælp fra borgerne.

- Vi vil meget gerne opfordre borgerne til at holde ekstra godt øje med efterladte cykler og kontakte os, når de ser ensomme cykler, der står parkeret atypiske steder. Så skal vi nok komme ud og kigge nærmere på cyklerne, siger vicepolitikommissær Lars Bisgaard, der er leder af Østjyllands Politis cykelindsats.

Opfordringen går også til varmemestre, skovbrugere og andre, som dagligt kan komme forbi steder, hvor det er oplagt at efterlade en stjålet cykel.

Nemmere for de langfingrede

At vi er på vej mod varmere vejr betyder naturligvis flere cykler på stierne og i byerne, og derfor bliver det også nemmere for langfingrede cykelentusiaster at gå til værks.

- Vi ser det især ved større udendørsarrangementer, hvor der står mange cykler parkeret. Her vil vi også gerne opfordre borgerne til at holde øje og kontakte os, hvis de ser nogle mistænkelige personer liste rundt imellem de parkerede cykler, siger Lars Bisgaard.

Endelig opfordrer politiet til, at borgere, der ender i den ubehagelige situation at få stjålet cyklen, husker at kontakte politiet.

- Der er faktisk overraskende mange, der ikke melder det til politiet, hvis de har fået stjålet deres cykel. Det er en rigtig dårlig idé, for det betyder, at vi har meget svært ved at fange og sigte gerningsmændene, fordi det er os, der skal bevise, at der er tale om tyvekoster, når de ikke er meldt stjålne. Desuden kan man ikke få penge fra sin forsikring, hvis ikke cyklen er meldt stjålet hos politiet, siger Lars Bisgaard.

Flere bag tremmer

Med borgernes hjælp håber han på, at mange flere gerningsmænd ender bag tremmer, og at flere cykeltyverier bliver opklaret.

Indsatsen skal finansieres inden for de midler, Østjyllands Politiet har i forvejen, så det bliver ifølge Lars Bisgaard "taget ud af den normale efterforskning og den daglige drift".