Historisk store vinder-chancer

Fan-formand tror på Grand Prix-sejr

- Hun er den største favorit i nyere tid.

Det er store ord, der kommer fra aarhusianske Johann Sørensen, som er formand for Melodigrandprixfans.dk. Men han ikke den eneste, der ser østjyske Emmelie de Forest som storfavorit i lørdagens Melodi Grand Prix-finale - også kaldet Eurovision Song Contest.

Danske Spil tror så meget på dansk sejr, at oddsene på Emmelie de Forest siger, at hun har 55 procent chance for at vinde - og de resterende lande tilsammen har 45 procents chance.

- Det er et kæmpe pres, der hviler på hendes skuldre. Men er der nogen, der kan løfte det, så er det hende. Hun hviler i sig selv, og hun er bare så meget sig selv, så det er godt, siger Johann Sørensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det handler også om udseendet

De fleste husker, da Brødrene Olsen sang sig til tops i 2000, men siden da er det ikke blevet til dansk sejr. Én af grundene til det kan være, at danskerne ikke har leveret et tilstrækkeligt sceneshow.

- Danmark har stablet et flot sceneshow på benene i år, og det er måske det, der har haltet i de seneste år. Det handler altså også om præsentationen, siger Johann Sørensen.

Ud over et flot arrangement, så er der bare noget ved sanglærken, der er født i Randers, men opvokset i Mariager - Emmelie de Forest.

- Det er en sang, der sætter sig fast. Det hele er bare gået op i en højere enhed, og jeg synes, det er berettiget, at vi har favoritværdigheden.

Hvis det skulle gå hen at glippe, mener Johann Sørensen, at Aserbajdsjan eller Norge kunne være mulige kandidater til tronen. Men selv med den realistiske hat trukket godt ned over ørerne, så tror formanden på den unge østjydes talent.

- Jeg tror, hun vinder.