Her er det nye stadion

Se Silkeborg IFs nye hjemmebane

01:16

1 af 2

Her til eftermiddag blev modellen til Silkeborg IFs nye stadion, JYSK Park, præsenteret.

Jysk Park kommer til at ligge i Søholt Idrætspark som nærmeste nabo til JYSK Arena. Det bliver et lukket stadion og Danmarks mest moderne af slagsen.

Direktør i Silleborg IF Kent Madsen er ikke bange for, at det nye stadion bliver til ære for en evig 1. divisionsklub.

- Vi ser det som en afgørende brik i at få løftet fodbolden her i Silkeborg. Hvis vi ikke laver et ny stadion, så er det et signal om, at det ikke er vigtigt med fodbold i denne her by - og at vi i stedet kan køre til Aarhus eller Herning. Hvis vi vil fodbold i Silkeborg, skal vi realisere dette stadion, siger han i dag til TV 2 | ØSTJYLLAND.

JYSK Park er tegnet af Årstiderne Arkitekter, der også har hjemme i Silkeborg. Arkitektfirmaet har stor erfaring med netop stadionbyggerier. Blandt andet Jyske Bank Boxen og Esbjergs nye stadionhal er tegnet af arkitekterne.

- Den arkitektoniske idé i JYSK Park er at skabe et sammenhængende nyt formsprog i et ikonisk fodboldstadion, der vil være med til at give SIF og Silkeborg et nyt, stærkt image og være et fyrtårn udadtil, forklarer Per Laustsen, arkitekt MAA og founding partner i Årstiderne Arkitekter.

Det nye stadion forventes at været færdigt i 2016.

Se arkitekt Per Laustsen forklare om det nye stadions indretning i videoen øverst på siden.