Håb trods EM-nedtur

Fremtiden ser lys ud for det danske kvindelandshold. Det mener blandt andet Jan Leslie, der er træner i Randers HK

Mette Meldgaard fra Randers HK.

Endnu engang lykkedes det ikke for et dansk kvindelandshold i håndbold at hente en medalje ved en større slutrunde.

Trods hjemmebane og et forrygende udlæg med fem sejre i fem kampe gik Danmark ned mod slutningen af den netop overståede EM-turnering og måtte nøjes med en fjerdeplads. Dermed er det nu seks år siden, at dansk kvindehåndbold har været på podiet. Men medaljerne skal nok komme igen. Det mener blandt andet Martin Albertsen, der er tidligere træner i Randers HK, og som samtidig fungerer som ekspertkommentator for DR.

- Det landshold, som vi så ved EM, vil befinde sig i verdenstoppen de næste mange år. Jeg vil ikke være overrasket, hvis vi allerede ser holdet i en finale ved VM næste år, siger Albertsen og begrunder sin påstand med, at de spillere, der skal bære holdet de næste mange år, allerede har høstet en masse turneringserfaring.

- Jeg tror, at alle på holdet har lært af det her. For mig at se var det både trænerne og spillerne, der glemte at gøre, som de gjorde i de første kampe. Det hele blev alt for specifikt og planlagt i stedet for at spille med den frihed og forudsigelighed, der kendetegnede holdet i indledende runde. Det må give stof til eftertanke, og det tror jeg ikke, at vi ser igen, siger Albertsen, der nu er elitechef i Randers Kommune.

Store perspektiver
Jan Leslie er nuværende træner i Randers HK for blandt andre EM-spillerne Mie Augustesen, Mette Melgaard og Camilla Dalby. Han ser også store perspektiver i det danske landshold.

- Sammenligner man med de tre nationer, der tog medaljer ved EM- Norge, Sverige og Rumænien - så har vi allerede taget hul på det generationsskifte, som de står over for. Der står vi stærkt sammen medrusserne, siger Leslie.

Han mener, at den danske indsats trods den triste afslutning i finaleweekenden er mere end godkendt.

- Norge er lige nu en klasse eller to over os, og mod Rumænien var der bare ikke mere at give af. Vi er afhængige af de samme 10-12 spillere over en hel turnering og mangler måske lige lidt bredde på de sidste pladser i truppen. Men den er på vej, siger Randers-træneren.

Endnu usikkert
Det er endnu usikkert, om rutinerede Rikke Skov, Karin Mortensen og Mette Melgaard fortsætter på landsholdet. Det rokker dog ikke ved forventningerne til fremtiden.

- Jeg tror, at et par af dem nok godt kan overtales til at fortsætte et par år. Og ellers står der mange talenter på spring for at tage over, siger Martin Albertsen, og Jan Leslie supplerer:

- Udskiftningen kommer forhåbentligt til at ske ret naturligt.

Hvis de ikke kan finde motivationen længere, er der andre, der står klar, siger Jan Leslie og nævner i den forbindelse stregspilleren Marianne Bonde, FIF, målmanden Sandra Kjær fra Team Tvis Holstebro og venstrebacken Anna Sophie Okkels fra Randers som oplagte efterfølgere til de tre veteraner.