Forvent længere rejsetid: Nu får E45 tre spor i hver retning

Her til aften blev der taget hul på udbygningen af Østjyske Motorvej. Bilisterne kan se frem til tre spor, men også forlænget rejsetid indtil da

02:17

Den østjyske del af E45 har i årevis været plaget af massive køer. Det har nærmest været hverdagskost i myldretiden. Nu bliver motorvejen udbygget, så der er tre spor i hver retning.

Nu sker det endelig. I aften begynder vejdirektoratet den længe ventede udvidelse af den østjyske motorvej E45. Den tosporede motorvej bliver til tre spor i hver sin retning. Men inden den ekstra kørebane er køreklar må bilisterne væbne sig med tålmodighed.

Fra i aften og weekenden over starter en trafikomlægning, hvor venstre spor lukkes og trafikken flyttes ud i højre vognbane og i nødsporet. Derefter går byggeriet i gang.

Læs også Arbejdet med at udvide E45 går i gang - forvent trafikalt bøvl

Det er den sydgående retning, der først bliver udvidet, og arbejdet starter fra sammenfletningen ved Aarhus Syd - og indtil man små fem kilometer senere rammer afkørslen ved Skanderborg Nord. Til februar begynder man så arbejdet på næste del af strækningen, dog med et lille pusterum imellem.

Vejarbejdet kommer i begyndelsen til at omfatte de sydgående spor.

- I løbet af februar måned åbner vi igen en strækning med vejarbejde i den sydlige ende. Så har man en strækning på en fire-fem kilometer, hvor der ikke sker nogen aktiviteter, siger Robin Højen Madsen, Projektleder, Vejdirektoratet til TV2 ØSTJYLLAND.

Bilisterne skal allerede fra i aften forberede sig på vejarbejde. I aften- og nattetimerne henover weekenden vil der kun være ét spor farbart mellem Aarhus Syd og Skanderborg Nord. I dagstimerne vil der være to spor åbne, men hastigheden vil frem til sommer være nedsat til 80 km/t, da kørebanen flyttes ud i nødsporet og det normale højre spor af motorvejen.

Bilister kommer til at holde mindre i kø

Den østjyske del af E45 i årevis været plaget af massive køer. Det har nærmest været hverdagskost i myldretiden.

Så det var nogle glade bilister, som TV2 ØSTJYLLAND mødte på tankstationen ved Skanderborg Nord, der i dag fik at vide, at arbejdet nu langt om længe går i gang.

Mikkel Piil Sangill kommer til at spare flere timers transport om ugen, når motorvejen står færdig.

- Jeg bruger motorvejen hver eneste dag. Både til og fra arbejde, og der er alt for mange biler specielt omkring Aarhus. Jeg kommer til at spare en 10-20 minutter på arbejde hver vej, så det er da nogle timer over en uge, siger Mikkel Piil Sangill, der er Retail Manager og bor i Aarhus.

- Jeg synes, det er rimeligt okay, fordi der er meget kø specielt om morgenen og eftermiddagen, siger Allan Nielsen, der er kurer hos GLS Express.

Læs også Jernbane skal pløje gennem by: - De er fuldstændig ligeglade med os

- Det synes jeg er fantastisk. Det har vi jo ventet på i mange år, og jeg bruger den meget, så det bliver en fornøjelse.

Nu lysner det snart. Men indtil første del af udvidelsen, der forventes overstået til sommer, må bilisterne dog væbne sig med tålmodighed.

Robin Højen Madsen er projektleder hos Vejdirektoratet. Han fortæller, at bilister skal væbne sig med tålmodighed og forvente længere rejsetid på Østjyske Motorvej. 

- Man skal forvente lidt længere rejsetid her i starten, indtil trafikanterne vænner sig til de nye forhold. Og så reducerer vi også hastigheden til 80 km/t. Så bare det at vi sænker hastigheden med 50 km/t, det giver jo længere rejsetid, siger Robin Højen Madsen, Projektleder, Vejdirektoratet.

Robin Højen Madsen fortæller også, at bilisterne skal være særligt opmærksomme på de store køretøjer og maskiner, der skal ind og ud af arbejdsområdet i midterrabatten. Derfor skal man være ekstra forsigtig, da der kan komme lastbiler ud på kørebanen fra venstre side af vejen.

Se indslaget om udbygningen af Østjyske Motorvej i toppen af artiklen.