Folkeskoler plages af tyverier mod parkerede biler

Flere skoler i det nordøstlige Aarhus døjer med tyve, der slår til mod parkerede biler

Foto: Google Streetview

Foto: Google Maps

1 af 2

De kriminelle i Aarhus har fået en ny fidus – de bryder ind i biler ejet af forældre, der er i færd med at aflevere deres børn i skolen. Det er især i den nordøstlige del af byen omkring Lystrup Skole, Skæring Skole og Virupskolen, at politiet har fået flere anmeldelser om dette.

- Det har stået på sommeren over, og er et problem i Lystrup-området med denne fremgangsmåde. Tyvene ser en computertaske i bilen og bryder så ind, siger politiassistent hos Østjyllands Politi, Marianne Morgen, til tv2oj.dk.

Læs også Bukseglad tyv spyttede på Salling-medarbejder

Det seneste tilfælde fandt sted tirsdag morgen ved Skæring Skole, og her blev tyven faktisk opdaget af en politimand, som ikke var på job. Han så en mand kikke ind i en række biler og genkendte så tyven fra lignende episoder.

- Manden, der havde styrthjelm på og en bushammer i hånden, blev opmærksom på politiassistenten og forsøgte at løbe fra stedet. Der opstod tumult omkring mandens knallert, som han ville køre væk på. Knallerten væltede, manden styrthjelm kom af, og manden smed en rygsæk fra sig, oplyser politiet.

Nåede at stikke af
Desværre lykkedes det ham så derefter at stikke af fra den civile betjent, men han efterlod både knallert og en rygsæk på stedet, og ganske rigtig viste mistanken om hans formål sig at holde stik. Der blev nemlig fundet tyvekoster i rygsækken.

- Umiddelbart kunne politiet fastlægge to bærbare og en Ipad til et tyveri fra en personbil, der kl. 07.10 var begået på en parkeringsplads i Lystruplund. Derudover fandtes en pc mærket med Skanderborg Kommune og en Iphone og kortholder inklusive kort - det hele fra et tyveri fra personbil begået kl. 07.20 samme morgen også i Lystruplund, lyder det fra Østjyllands Politi.

Læs også To mænd stjal pas og kørekort for 700.000 kroner

Samme morgen fik politiet også en anmeldelse om en mand, der virkede mistænkelig nær nogle parkerede biler i Hjelmagerparken i Løgten. Der er med stor sandsynlighed tale om samme mand.

Da betjenten jo tog tyven på fersk gerning, ved politiet udmærket godt, hvem han er, og derfor har man valgt heller ikke at sende et signalement ud af ham. Patruljer på gaden søger efter ham dagen igennem.