Flittig brug af peberspray Sankt Hans nat

Østjyllands Politi i Århus trak natten til søndag gentagne gange deres peberspray. Årsagen var fuldskab, vold og trusler.

Østjyllands Politi i Århus havde natten til søndag, det de med egne ord beskriver som en særdeles travl nat.

- Der har været mange i byen, masser af fest, rigeligt med alkohol og dertil de problemer det kan skabe, fortæller vagthavende ved Østjylland Politi i Århus til TV 2 | ØSTJYLLAND.

<B>Truede med brødkniv</B>
Tre gange valgte to betjente at løse en konflikt ved at trække deres peberspray.

I Århus Nord gik en 29-årig mand ved halv fire tiden amok på sin kæreste, muligvis eks-kæreste. I kvindens lejlighed på Illerupvej trak han en brødkniv og holdte hende fanget i en halv til en hel time med trusler om at gøre skade på både hende og sig selv. Det lykkedes den 22-årige kvinde at slå alarm og flygte. Politiet brugte peberspray ved anholdelsen og manden er nu sigtet for vold og trusler.

<B>Nægtede at forlade fest</B>
Der blev også brugt peber spray da en særdeles fuld 43-årig kvinde nægtede at forlade en privat fest på Harald Selmers Vej i Risskov. Ved halv tre-tiden havde værtsparret slået alarm, men kvinden havde langt fra lyst til at forlade festen og slet ikke sammen med to betjente.
- Hun gjorde udfald mod dem, så den ene betjent trak sin peber spray, forklarer vagthavende.

<B>Umotiveret vold</B>
I Guldsmedegade overfaldte to mænd en tredie mand, og slog ham i baghovedet med en knust flaske. Offeret, en mand på 21 fik en lang flænge. Det lykkedes kun politiet at anholde den ene gerningsmand, en 24-årig, og dette skete først efter lidt håndgemæng og brug af peberspray. Manden er nu blevet sigtet for vold.

I følge vagthavende ved Østjyllands Politi i Århus har den samme betjent brugt peberspray i to af episoderne.

Brug af peberspray har kørt som et forsøg i Århus, Odder, Grenaa og Skanderborg siden juni 2006. Politiet har trukket deres peberspray knap 140 gange.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19:30.