Emil har 2.060 billeder fra Northside: Skal blive til en bog

Fotograf Emil Monty Freddie vil udfordre selfie-kulturen med ny bog med fotos af glade festivalgæster

Flere end 4.000 gæster på Northside-festivalen fordelt på 2.060 billeder fra årene 2013 til 2017 kan nu blive til en bog.

Det er i hvert fald fotograf Emil Monty Freddies ambition.

Siden 2013 har han været hyret på Northside i Aarhus til at tage portrætfotos af gæsterne, og samtlige de 2.060 billeder, det er blevet til, har han gemt, og nu agter han at udgive dem i en bog. 

- Der er ingen, der er valgt fra. Lige i tiden er det meget en ’se mig, se mig’-tilgang, der regerer. Siden Apple lavede et kamera, der vendte indad, vil folk gerne se sig selv. Det vil jeg gerne prøve at udfordre med at lave en portrætbog. Det er interessant at se, om der er sket en kulturændring i vores forhold til et portræt, og derfor er bogen lidt et socialt eksperiment, siger Emil Monty Freddie til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge Emil Monty Freddie vil det være et tegn på, at der er sket en mentalitetsændring i vores tilgang til portrætter som følge af selfie-kulturen, hvis eksempelvis de 2.060 afbilledede personer ikke ville være interesserede i en bog som den. 

Hvis bogen skal blive en realitet, kræver det en pæn portion penge. Derfor har Emil Monty Freddie lavet en kickstarter, hvor han samler ind til projektet, der i sidste ende, hvis pengene bliver rejst, ender ud i en 540 sider stor coffee table bog til 399 kroner. Alle eventuelle indtægter går til velgørenhed. 

- Jeg tjener ikke en skid på det. Det hele går til Ungdommens Røde Kors. Men bogen skal være noget, der er ønsket fra folk. Ellers er der ingen idé i at udgive den. Hvis der ikke er nok bidrag til det, er det fordi, at der ikke er interesse nok om den bog, siger han. 

Endnu et billede fra Northtypes på Northside.
Endnu et billede fra Northtypes på Northside. Foto: Emil Monty Freddie

Projektet hedder Northtypes, og der er indtil videre samlet knap 28.000 kroner ind af målet på 100.000 kroner.

Fotografierne fra Northside indeholder både kendte mennesker, unge, gamle og tilbagevendende personer, som kom der år efter år for at få taget deres festivalbillede. 

- Jeg føler selv, jeg har lavet et super godt produkt. Det er som at sidde på Hovedbanegården og kigge på mennesker, men nu kan du bare slå op i den her bog. Om du har været på Northside eller ej, er det en sjov måde at kigge på mennesker på. Jeg har set alle billederne mange gange efterhånden, og jeg er ikke blevet træt af dem endnu, og det tager jeg som et positivt tegn, siger Emil Monty Freddie.

Hvis Emil Monty Freddie får held med sit projekt, vil bogen være i handelen fra november. 

Sådan ser bogens forside ud.
Sådan ser bogens forside ud. Foto: Emil Monty Freddie
Lotte Tobiasen sidder i kørestol og har kun fem procent syn, derfor har hun brug for hjælp til transport

play Ændringer i Flextrafik til handicappede: Lotte risikerer at få indskrænket sit sociale liv

kampagne2

playMundbind flyder fortsat i gadebilledet

E45 motorvej motorvejen kø trafik trafikprop myldretid trafikgenre bil biler tæt trafik kø bilkø

Nu spærres centralt kryds for trafik

brændeovn

play Ny lov på plads: Gamle brændeovne skal skiftes eller skrottes ved boligkøb

Mink

playHver fjerde pelsdyrfarm havde konkursretning i 2019

Heunicke

Heunicke får en politisk næse for minksag