Eliteklubber undrer sig

Ni eliteklubber indsender høringssvar til kommunen

Aarhus Kommune har netop modtaget et høringssvar fra byens eliteklubber. De undrer sig over, hvad der blev af dem i udlægget til sports- og fritidspolitikken for 2013-2016.

- Vi ser ingen penge til eliten eller nogen omtale af, hvad der skal ske på det område, udtaler Jens Behrend Christensen, landsholdstræner i Dansk Atletikforbund og sportschef i Aarhus 1900 Atletik og Motion til jp.dk

- Vi ved godt, at riget fattes penge. I stedet opfordrer vi til at kigge på nogle måder at samarbejde på, som ikke giver udgifter. Det behøver for vores skyld ikke at koste mange millioner og flere nye bygninger at give bedre forhold for talenter. Vi efterspørger muligheden for at udnytte et system mere optimalt, nu hvor det står der i forvejen, siger Jens Behrend Christensen.

Ni eliteklubber

Ni af byens største eliteklubber, heriblandt AGF, Bakken Bears og Aarhus Håndbold, har i et høringssvar reageret på Aarhus Kommunes sports- og fritidspolitik for de kommende fire år.

Eliten er ikke nævnt med et ord, og det har vakt undren i forhold til de store visioner, kommunen havde for eliten i den snart overståede periode. Høringssvaret, som kulturrådmand Marc Perera Christensen (K) og kulturforvaltningen modtog i sidste uge, har taget højde for, at der med stor sandsynlighed ikke er flere mio. kr. at dele ud af.

Mangler faciliteter

Især peger de ni klubber på, at der mangler faciliteter specifikt tilegnet eliteidrætten. Og også byens markeds føring igennem eliteidrætten mangler. Desuden kunne talentudviklingen for unge oprustes i forhold til, at mere end 20 pct. af byens indbyggere er mellem 20 og 29 år.

- Vi har ikke hørt noget fra kommunen, men vi står til rådighed. Vi vil gerne i dialog om, hvordan eliteidrætten og kommunen bedst hjælper hinanden uden at knække hinandens økonomiske forhold, og uden at kommunen skal tage penge fra folkeskoler og andre områder. Vi frygter, at endnu flere atleter og forbund rykker ud af Aarhus og til København, hvor faciliteterne er rigelige, og hvor der er rollemodeller for de unge, tilføjer Jens Behrend Christensen.