Ekspert om esport: Gør ligesom Benjamins mor - engager jer

Andreas Lieberoth fra Aarhus Universitet opfordrer forældrene til at tage del i deres børns univers og sætte grænser

Computerspil er kommet for at blive, så lad være med at kæmpe imod.

Så kort kan budskabet til forældre til spilhungrende børn koges ned til, hvis man spørger Andreas Lieberoth, som er adjunkt i pædagogisk psykologi ved Aarhus Universitet.

Han opfordrer forældrene til at tage del i deres børns interesse og hjælpe dem, ligesom TV 2 | ØSTJYLLAND tirsdag har kunne fortælle, er tilfældet i Mårslet syd for Aarhus.

Læs også Morten underviser i Counter Strike: - Det er helt genialt!

Her har en mor, Laila Tolstrup Rich, stiftet en esportsforening i erkendelse af, at hendes søn var bidt af spillet Counter Strike. På den måde fik han pludselig flere at spille med. 

- Man kan måske overveje, om det klogeste som forælder er at spille med på interessen og indgå i en dialog om det i stedet for at blokere det, siger adjunkt Andreas Lieberoth til TV 2 | ØSTJYLLAND.

02:24

VIDEO: Laila Tolstrup Rich er forælder til en spilleglad dreng og er nu stifter af en lokal esportsforening i Mårslet.

Luk video

Han mener ikke, at alle nødvendigvis behøver at lave en forening, men derimod at eksemplet med Laila Tolstrup Rich og hendes søn er et godt eksempel på, at engagement kan være vejen frem for både børn og forældre. 

Laila Tolstrup Richs søn Benjamin spiller dagligt fire timers Counter Strike om dagen. Hvis man som forælder synes, det er for meget, kan man ifølge Andreas Lieberoth skære det ned. For ham handler det ikke om antallet af timer, men om at forældrene deltager og imødekommer børnene med måde. 

At esport nu er blevet et mere udbredt begreb omkring børnenes computerspil i stedet for "gaming", tror han kun er en fordel. 

- Der er nogle helt andre værdier i det, som der er flere forældre der kan skrive under på, end at se en lille dreng sidde inde på sit værelse og dolke med kniv og skyde med skydere, siger Andreas Lieberoth. 

02:07

VIDEO: Hør adjunkt Andreas Lieberoth fortælle, hvilke positive ting børn kan få ud af at spille computerspil.

Luk video