DR gør Dokk1 til hjemsted for Sporten og Vejret

DR lejer sig ind i Dokk1, hvorfra der fra næste år sendes daglige udsendelser med vejr og sport

DR Sporten og DR Vejret rykker næste år ind i Dokk1. Foto: Colourbox

Dokk1 kommer fra næste år til at give DR Sporten og DR Vejret tag over hovedet.

Sidste år besluttede DR at rykke forskellige afdelinger til Aarhus, og nu har man så lejet sig ind i Aarhus' multimediehus og hovedbibliotek.

Tv-studierne etableres på Dokk1’s niveau 1. Det giver mulighed for udendørs optagelser på Dokk1’s terrasse med udsigt over havnearealerne, Aarhus og Aarhus Bugt.

Det er 220 kvadratmeter, som DR lejer.

Anders Kern Boje, underdirektør i DR, begrunder valget af Dokk1.

- Vi har valgt at placere os et sted, hvor man kan mærke byen og dens udvikling, hvor mennesker mødes og hvor man kan se årstiderne og vejrets skiften uden for studiet, siger han i en pressemedddelelse: 

- Hele ideen er at skabe et studie set-up, hvor man fornemmer byen i højere grad end man gør i et almindeligt tv-studie. Vi ønsker så at sige at give seerne en fornemmelse af, at Vejret og Sporten er ”i byen” mere end i et tv-studie, som i princippet kunne ligge hvor som helst, tilføjer han. 

Læs også DR flytter 100 arbejdspladser til Aarhus

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) glæder sig til at se DR i byen:

- At få DR Sporten og Vejret i Dokk1 er en gevinst for hele byen, når DRs seere hver aften får Aarhus som baggrundstæppe for udsendelserne. Daglige landsdækkende udsendelser vil kun være positivt for husets profil og vil udbrede kendskabet til Dokk1 i hele landet.