DM i Counter-Strike: Inzta drømmer om at vinde titel

I år holdes det første DM i computerspillet Counter-Strike. Lørdag blev der dystet i Aarhus, og her var Peter "Inzta" Kragelund i aktion

02:13

Den gamle stadionhal i Aarhus har lagt gulv til mange forskellige kampe gennem tiden.

Lørdag er det en forholdsvis ny sportsgren, der fylder hallen for enden af Stadion Allé - DM i computerspillet Counter-Strike. 

- Det er rigtig fedt. Det er jo ikke noget, vi har haft før - sådan en officiel danmarksturening. Så det er rigtig fedt at prøve det og være med her første gang, siger Peter "Inzta" Kragelund, der er holdkaptajn på Singularioty.

Peter "Inzta" Kragelund bruger mange timer på sin sport. Det er ikke altid, at kæresten jubler over hans prioritering.

Den 24-årige aarhusianer har spillet Counter-Strike de seneste 14 år.

Lørdagens turnering er en ud af flere kvalifikationsrunder, hvor vinderholdet går videre til næste måneds landsfinale i København. 

Læs også Stor turnering i Aarhus: Skal finde den første mester i Counter-Strike

Zahid Butt er direktør hos esport.dk, der arrangerer DM.

- E-sporten er i  kæmpe vækst over hele landet på alle mulige måder og fronter. Og så synes jeg, at vi med danmarksmesterskabet kan invitere folk ind, så folk selv kan få en oplevelse af, hvad e-sporten er for noget. Og så vil vi gerne være med til at dyrke og hylde de e-sportstalenter, vi har, siger han.

Zahid Butt står bag lørdagens DM i Aarhus.

Selv om Peter "Inzta" Kragelund er så dygtig, at han deltager ved DM, så drømmer han om at kunne komme til at leve af sin sport. 

- Jeg har både min skole ved siden af og min kæreste, siger han og uddyber: 

- Ja, kæresten brokker sig i hvert fald tit over, at det bliver nogle sene timer foran computeren. Så det fylder rigtig meget, og jeg bruger rigtig meget tid på det. Det er også derfor, at det er så vigtigt at vinde. Det betyder rigtig meget for mig.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere fra fra lørdagens Counter-Strike-turnering i Aarhus.