DI Østjylland om nej til lufthavn: Beklageligt men forventet

Hos Dansk Industri Østjylland havde de håbet på en ny lufthavn, men ikke forventet det

Onsdag har ikke budt på gode nyheder for dem, der gerne så en ny lufthavn tættere på Aarhus. Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) melder nemlig, at planerne om etablering af en ny lufthavn ved Thomasminde droppes.

Og den beslutning ærgrer de sig over i Dansk Industri Østjylland.

- Det er beklageligt, men forventeligt. Vi havde forventet, at de ville vende tommelfingeren ned til det, siger Steen Bødtker, der er formand for DI Østjylland, til tv2oj.dk

Læs også Ny lufthavn ved Thomasminde droppes

Etableringen af en ny lufthavn i Thomasminde er ikke realistisk, sådan lyder konklusionen efter et møde mellem Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og transportminister Hans Christian Schmidt (V) om sagen.

Nu handler det om at kigge fremad og se, hvordan der kan ske forbedringer i den eksisterende Aarhus Lufthavn i Tirstrup.

Læs også Direktøren for Aarhus Lufthavn glæder sig over afklaring

- Vi ønsker en forbedret lufthavnsbetjening i Tirstrup med flere forskellige ruter end dem, der er nu, siger Steen Bødtker, som mener, at infrastrukturen ud til lufthavnen er god nok.

- Der er en god motortrafikvej, så den del er fin, siger han.

01:44

Her kan du se et interview med Peter Høgsberg , direktør i Aarhus Lufthavn, der glæder sig over en afklaring på sagen

Luk video

Mødet mellem Jacob Bundsgaard og Hans Christian Schmidt var en opfølgning på, at Aarhus Kommune skulle skabe afklaring om, hvor EU-kommissionen står i forhold til EU-statsstøttereglerne i forbindelse med en ny lufthavn i Thomasminde.

EU-kommissionen rejser tvivl om behovet for en ny lufthavn ved Thomasminde, og de to politikere har nu valgt at planerne om etablering af en lufthavn på stedet droppes.

Læs også Lufthavns-modstander jubler: Det er bare fantastisk

På byrådsmødet i dag, onsdag, i Aarhus er det Jacob Bundsgaards anbefaling til kollegaerne, at man dropper at arbejde videre med en ny lufthavn, og det ventes et flertal at bakke op om.

Herunder kan du se et interview med John Hedegaard Lund, der er stifter af ”Nej Til Ny Lufthavn i Århus Nord”. Han glæder sig naturligvis over udviklingen i sagen.

02:40 Luk video